Пак замириса на зима

Мила Чернева за това как така качеството на въздуха в България уж се подобрява, а промяната не е осезаема за хората

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Една седмица преди Коледа: навън е сиво, в София и големите градове от страната отново мирише на зима и буквално можем да видим въздуха, който дишаме. Мръсният въздух е тема, която изплува в общественото съзнание всяка година през студените месеци най-вече защото хората не виждат реално подобрение на средата въпреки обещанията, милионите от ЕС за справяне с проблема и празните фрази колко много се върши.

Това е темата на новия епизод на подкаста "Гласът на Капитал". Гостува журналистката Мила Чернева, която следи проблема в "Капитал" в дълбочина от години и защити магистърска теза в Imperial College London през 2018 г., в която прави сравнителен анализ на обществените нагласи в София и в Лондон към замърсяването на въздуха с фини прахови частици.

Тя разказва какво все пак се прави в тази посока в големите български градове, къде отиват средствата за борба с мръсния въздух и защо мерките в голямата си част са сбъркани. От епизода ще научите още защо Министерството на околната среда и водите, което на теория трябва да е водещата институция за справяне със замърсяването на въздуха, на практика е най-пасивната такава.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който разказваме интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишният епизод:

Ще превърне ли Ковачки Мальовица в мега ски курорт

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    telqk avatar :-P
    telqk
    • + 4

    Да определено размириса на зима и на разлагащ се герберастки труп.

    Нередност?
Нов коментар