🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Най-добрият шанс да счупим политическия монопол

В следващия парламент опозицията има реален шанс да разбърка картите. И още - какви са възможните стратегии на ГЕРБ да състави управление, ако е първа сила

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Изборът, който ни предстои в неделя, е най-добрият шанс за радикална промяна в начина, по който се управлява България. През последното десетилетие хората начело са едни и същи и въпреки че България расте икономически от година на година, продължава да изостава. Всички други държави в ЕС са с много обиколки пред страната ни по много показатели - най-важните от които - доходите и върховенството на закона.

Какъв избор ни очаква и какви са възможните развои за съставяне на правителство - това е темата в новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал". Гостува управляващият редактор на "Капитал" Алексей Лазаров. Той коментира какви ще са ефектите, ако избирателната активност е ниска, какви са прогнозите за тежестта на купения и контролиран вот и какви са възможните стратегии на ГЕРБ да състави управление, ако е първа сила, както прогнозират повечето социологически агенции. В епизода ще чуете още за важната роля на опозицията в следващия парламент, която има реален шанс да счупи политическия монопол.

"Гласът на Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    rka44622423 avatar :-|
    Бланш
    • + 1

    Да им отнемем Възможността "да работят".

    Нередност?
Нов коментар