🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Ден трети от преговорите за кабинет: вътрешна сигурност, екология, регионално развитие, култура

Разговорите са в експертен формат с представители на ПП, БСП, ИТН и "Демократична България"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Вътрешна сигурност, екология, регионално развитие, култура са четирите теми, обсъждани през третия ден на дискусиите, организирани от "Продължаваме промяната" за съставяне на редовен кабинет с техен мандат.

Разговорите се излъчват на живо онлайн и се провеждат в експертен формат с представители и на останалите три формации, от които се очаква да участват във формирането на мнозинство: БСП, ИТН и "Демократична България".

Програмата за сряда предвижда паралелни дебати за вътрешна сигурност и екология от 10 до 13 часа, а от 15 до 18 часа - по темите регионално развитие и култура.

Срещата на групата по екология на живо

Преговорите по екология се водят от Кирил Петков. В екипа на "Продължаваме промяната" са Мирослава Петрова, Александър Дунчев, Владимир Табутов, Татяна Султанова, Любо Попйорданов.

От "Демократична България" участва Тома Белев, лесовът, с дългогодишен опит в управлението на защитени територии. Борислав Сандов, съучредител на партия "Зелено движение". Грети Стефанова, по професия хидроинженер, в момента е общински съветник в Столична Община и Емил Георгиев.

В екипа на "Има такъв народ" са Георги Георгиев, с консултантска фирма, ръководеща проекти в областта на строителството, финансирани с публични и частни средства, включително и такива със средства от фондовете на ЕС. Силвия Бакърджиева, юрист, работила е в Министерство на земеделието и храните. Георги Чепишев, инженер технолог, работещ в сферата на възобновяемите технологии и Иван Хиновски, с опит в енергийните проекти

БСП: Атанас Костадинов, Явор Божанков, Емил Георгиев Ленко Петканин, Михаела Доцова

Срещата на групата по вътрешна сигурност на живо

Преговорите по вътрешна сигурност се водят от Асен Василев.

В екипа на "Продължаваме промяната" участват още: Даниел Лорер, Валентин Попов, Милен Иванов, Вергил Христов и Илия Кузманов.

Групата на "Демократична България" включва: Атанас Атанасов, Калоян Янков, Никола Йорданов и Илия Антонов.

В преговорният екип на БСП влизат: Иван Иванов, Бойко Клечков, Филип Попов, Валери Сарандев и Смиляна Митова.

Преговарящите на "Има такъв народ" са: Николай Радулов, Виктория Василева, Антон Михайлов.

Срещата на групата по регионално развитие на живо

Участниците

ПП: Асен Василев, Йордан Терзийски, Богомил Петков

ДБ: Зарко Маринов, Надежда Йорданова, Йордан Иванов, Надежда Бобчева, Грети Стафанова

ИТН: Георги Георгиев, Гроздан Караджов, Силвия Бакърджиева, Владо Вълков, Галя Бърдарска
БСП: Асен Гагаузов, Борислав Гуцанов, Генади Събков, Петко Тюфекчиев, Михаил Лисков, Стефан Начев Срещата на групата по култура на живо

Участниците:

ПП: Кирил Петков, Весела Кондакова, доц.Тодор Мечкарски, Илина Михайлова,, Петър Тодоров, Атанас Атанасов, Гергана Данева

ДБ: Стоян Михалев, Александър Кьосев, Бонка Василева, Васил Гюров

ИТН: Пламен Николов, Георги Султанов, Манол Манолов, Иван Ленков, Любомир Каримански

БСП: Александър Симов, Боян Ангелов, Александър Горчев, Невяна Малчева, Пламена Заечка, Стоян Мирчев

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    fpd1488699386518396 avatar :-|
    Ivan Mitev
    • - 1

    Злокобният проблем на Република България е наличието на неправилен метод за предоставяне на левове за ползване със срок за връщане.
    Коя преговаряща група обсъжда този проблем?

    Основните ситуации са две:
    Първа: Запазването на неправилният метод за предоставяне на левове за ползване със срок за връщане създава щети. Тези щети подсигуряват провалът за правителството.
    Защо държавната власт запазва неправилният метод за предоставяне на левове за ползване със срок за връщане?
    Втора: Прилагането на подобрен метод за предоставяне на левове за ползване със срок за връщане подсигурява устойчиво развитие на Република България. Правителството е с възможност за устойчив успех.

    Нередност?
  • 2
    4itatel avatar :-|
    Elena Dimitrova

    Ето част от биографията на Емилия Масларова, която преговаря за социални политики:

    1. Срещу Емилия Масларова доскоро се води дело за престъпления по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери, докато е била Министър на труда и социалната политика в правителството на тройната коалиция (БСП, ДПС и НДСВ).

    2. В 2009 година Масларова е обвинена, че е присвоила 11 038 405,55 лева покрай ремонт на социален дом в Стара Загора. Тя, която отговаря за най-уязвимите групи в обществото, е подозирана, че е крала от тях.

    3. Малко по-късно един от свидетелите по делото е пребит. Преди да бъде пребит, основният свидетел на няколко пъти бил предупреждаван анонимно да не дава показания в хода на предварителната проверка. Въпреки това той свидетелствал, че бил посредник между фирмата в Стара Загора и министърката. Той й давал пари на ръка, идващи от държавните преводи към дружеството. В замяна на комисионите Масларова чинно подписвала разписки за получените суми.

    4. Предполагаемата схема е следната: чрез заобикаляне на Закона за обществените поръчки е избрана подходяща фирма изпълнител; по сметка (или сметки) на тази фирма се превеждат парите за ремонта; тези пари се отклоняват от предназначението си чрез съставяне на неверни счетоводни документи; отклонените пари се инвестират в дружества на бизнесмените Михаил Методиев и Венцислав Драганов. Те също са подсъдими.

    Нередност?
Нов коментар