🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Накъде след изборите? Започва поредица интервюта на "Дневник" и "Капитал" с лидерите на основните партии

"Бъдещата власт - прогнозите на лидерите" е видеоформат, който ще може да бъде гледан в сайтовете на "Капитал" и "Дневник"

Капитал    ©  Капитал
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Поредица видеоинтервюта "Бъдещата власт - прогнозите на лидерите" е специалният предизборен формат на "Дневник" и "Капитал", който започва във вторник. Журналисти от двете медии ще разговорят с председателите на политическите формации, които според прогнозите на социолозите, от първата половина на кампанията, имат шансове да влязат в бъдещия парламент.

Във видеоинтервю, излъчвано на живо и водено от журналисти от двете медии, ще се търсят ясни отговори на няколко въпроса:

  • ще има ли правителство след изборите и на каква цена или служебното правителство ще управлява до следващи предсрочни избори;
  • какъв ще бъде подходът на различните партии спрямо кризите, с които се сблъсква страната.

Лидерите, които поканихме, са Бойко Борисов (ГЕРБ), Асен Василев ("Продължаваме промяната"), Корнелия Нинова (БСП), Мустафа Карадайъ (ДПС), Христо Иванов ("Демократична България"), Костадин Костадинов ("Възраждане"), Слави Трифонов ("Има такъв народ") и Стефан Янев ("Български възход").

Първото интервю на живо ще бъде със Стефан Янев. Разговорът с него е насрочен за вторник, 20 септември от 16 часа. Интервюто ще бъде излъчвано в страниците на "Капитал" и "Дневник", в профилите на двете медии във Фейсбук, както и в YouTube.