Iuvo, или как да печелим от спестяванията си

Рекордните успехи на компанията през последната година до голяма степен се дължат на iuvoSAVE

Iuvo, или как да печелим от спестяванията си
Iuvo, или как да печелим от спестяванията си
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Кои са iuvo?

Iuvo е финтех компания, основана през юли 2016. Част е от Management Financial Group (MFG). Предоставя на потребителите си алтернатива за спестяванията и генериране на пасивен доход. В Европа iuvo е сред най-популярните и най-разпознаваеми P2P маркетплейс платформи за инвестиране в кредити. През 2022 iuvo представя на потребителите си спестовен продукт, който изцяло промени траекторията на развитие на компанията и силно допринася за рекордните успехи, постигнати през последната година.

Нови постижения

Едни от множеството отличия в историята на iuvo са "Финансова компания на 2020" и "Финтех компания на 2023" според български медии. Дори след 7 години на пазара, компанията, съосновател на Българската финтех асоциация, продължава да подобрява собствените си рекорди.

Април 2023 е най-успешният месец в 7-годишната история на iuvo спрямо нови добавени средства от инвеститори. Август 2023 е най-силният месец в 7-годишната история на iuvo откъм брутни привлечени нови средства, на второ място след април 2023 по нетни (привлечени средства минус тегления) привлечени нови средства и на първо място по брутна и нетна обща сума на привлечените средства от нови инвеститори.

Алтернатива за спестяванията

Рекордните успехи на iuvo през последната година до голяма степен се дължат на алтернатива за спестяванията - iuvoSAVE, която компанията предостави на потребителите си през пролетта на 2022 година. Само за година и половина инвестициите чрез iuvoSAVE вече заемат близо 20% от портфейла на компанията.

IuvoSAVE е лесен за ползване продукт, подходящ за всеки, независимо от неговия опит и финансовите му познания. Потребителят генерира фиксирана годишна лихва с фиксиран период само с няколко клика, без да отнема излишни усилия и време, защото времето е ценно.

Спестявай и печели с iuvoSAVE и възможностите в евро и левове:

  • 5% годишна лихва и 3 месеца период;
  • 6% годишна лихва и 6 месеца период;
  • 7% годишна лихва и 12 месеца период.

Предвидимостта на iuvoSAVE позволява по-ефективно финансово планиране, защото потребителят знае точно каква сума ще получи и точно кога.

Активирането на iuvoSAVE продукт се случва с достъпна за всеки сума и е също толкова лесно да се прекрати предсрочно с опцията за бърза ликвидност. Потребителят има право да изтегли преди падеж сума от iuvoSAVE срещу малка такса, без да е нужно да губи цялата натрупана лихва както при традиционни спестовни продукти.

По всяко време може да се добави допълнителна сума към вече активиран iuvoSAVE продукт, но без да се променя крайната дата.

За улеснение и по-голяма ефективност за спестяванията всеки iuvoSAVE продукт може да бъде настроен да се поднови автоматично и сумата на потребителя заедно с натрупаната през периода лихва да продължават да носят доходност и да помагат на спестяванията да растат.

Какво предстои за iuvo?

Iuvo продължава да работи в посока правенето на услугите си по-достъпни за всеки. Продължава работата и по предоставянето на по-широк спектър от възможности за географска диверсификация на P2P пазара на компанията с някои от предстоящите нови партньори.

Като компания, устремена към растеж, през 2023 година iuvo се впусна в ново предизвикателство и започна да развива дейност в сферата на кредитирането срещу ипотека с продукта iuvoHOME. Мисията на компанията е да помогне на потребителите на iuvoHOME да въведат ред във финансовите си дела, точно както помага и за управлението на личните финанси на потребителите на инвестиционните им услуги.