🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Апартаменти под наем в Maxi Club – за хора с високи критерии

Цялостната поддръжка на имотите, ежедневната грижа и лично внимание са добавената стойност за хората, избрали да наемат имоти в комплекса

архив Maxi Club
архив Maxi Club
архив Maxi Club    ©  архив Maxi Club
архив Maxi Club    ©  архив Maxi Club
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

С над 20-годишна история на наемния пазар на жилищни имоти, Maxi Club е утвърден бранд за хората, които търсят качество, удобство и среда за живеене. Комплексът се разви в столичния квартал "Витоша", предоставяйки на обитателите си пълен набор от услуги, неповторима гледка към Витоша планина, близост до търговски центрове и бърз достъп с кола до ключови точки на София.

Екипът на Maxi Club управлява 83 напълно оборудвани и готови за живеене апартамента, разположени в седем сгради. Апартаментите варират от 130 до 275 кв.м и всички разполагат с поне една голяма тераса между 10 и 30 кв.м, 3 или 4 спални със съответния брой бани към тях, а повечето освен многобройни гардероби имат и гардеробно помещение към поне една спалня, както и мокро помещение. Спалните варират от 16 до 30 кв.м чиста площ. На разположение на наемателите в комплекса са беседки между сградите и 8 км алеи, места за социална комуникация и разнообразие от търговски обекти.

Част от Maxi Club е и "Макси Секвоя" - нов жилищен комплекс, който се състои от 20 еднофамилни къщи под наем. Къщите са с квадратура 652 кв.м, като включват хол с камина, трапезария и кухня с килер, две веранди, 4 спални със собствени бани, гардеробно помещение и балкон. Обслужващите помещения включват сауна, фитнес, гараж за две коли и външни паркоместа. В "Макси Секвоя" спалните са по 20-23 кв.м, а с гардеробното и банята към всяка спалня достигат 40 кв.м.

Живеещите в комплекса от къщи се наслаждават на неповторими гледки към Витоша и цяла София от своите панорамни покривни тераси. Напълно озеленените дворове варират между 715 и 1400 кв.м с изградени поливни системи. На разположение на наемателите са също спортна площадка, розова градина и частен парк от 5000 кв.м с плодни дръвчета. Контролиран достъп, видеонаблюдение и портиер гарантират сигурността на обитателите, а разнообразието от растителни видове и чистият въздух - отлична среда за живеене и спокойствие.

Предимствата на Maxi Club

Освен очевидните предимства на локацията самото разположение на сградите в Maxi Club в комбинация с югоизточното и югозападното изложение дават усещане за светлина и простор. Жилищните сгради са шахматно разположени, за да не си пречат една на друга и да осигуряват максимално много естествена светлина през целия ден. Всички апартаменти се предоставят на наемателите с гараж и паркомясто - комплимент от екипа на комплекса, тъй като не са включени в наемната цена.

Апартаментите са с нестандартно високи тавани и достатъчно стаи, които осигуряват усещане за комфорт и обширно лично пространство за всеки член от семейството.

Търговските обекти към Maxi Club също се отдават под наем. При тях специфичното е, че наемателите са подбрани така, че да не се конкурират помежду си, да имат добра репутация и да допринасят към разнообразието от предлаганите продукти и услуги. По-голямата част от търговските обекти са разположени в централната част на комплекса, която започва от лицето към бул. "Симеоновско шосе". Сред тях са френско училище "Виктор Юго", средиземноморски ресторант "Намос", пекарна "100 грама сладки", аптека "Фармастор", магазин Casavino, магазин за хранителни добавки Sila.bg, детски магазин "Вис Виталис" и др.

Maxi Club поема таксата поддръжка за наемателите на апартаменти, която включва видеонаблюдение, пропускателен режим, техническа поддръжка и чистота на общите части в сградите и околоблоковите пространства. В допълнение на това екипът по управление на комплекса поема организационната и логистичната част на домакинствата. По този начин наемателите са освободени от ежедневни битови ангажименти и в лицето на екипа на Maxi Club срещат ефективна подкрепа и градивни решения при всякакви ситуации.

Добавената стойност на предлаганите услуги

Наематели на имотите в Maxi Club са както хора с бизнес или на мениджърски позиции в компании, така и чужденци, които живеят и работят в България. Преместването на едно семейство в нов дом или дори в нова държава е стресиращо преживяване. Екипът, управляващ комплекса, се старае да сведе до минимум неудобствата през целия процес на настаняване и обитаване на имотите в него, като поддържа комуникация с наемателите от подписването на договор до тяхното напускане.

Екипът на Maxi Club познава особеностите на логистиката при едно мащабно преместване и реагира адекватно при непредвидени ситуации. Тъй като служителите в комплекса работят и с посолства, те са запознати с техните изисквания и дипломатическите специфики. Успяват да предвидят притесненията на родителите, въпросите около управлението на домакинствата и се стараят да предложат решения на различни ситуации, дори преди да са възникнали. И това е благодарение на дългогодишния им опит и факта, че наематели в комплекса са хора от над 30 държави.

Ако трябва да се обобщи: цялостната поддръжка на имотите, несравнимата ежедневна грижа и лично внимание са съществени елементи към добавената стойност за хората, избрали да наемат имоти от Maxi Club.

В.Илиева, маркетинг мениджър: Наемателите ценят уредеността и комфорта, които предлагаме

Кои са вашите целеви клиенти?

Наемателите ни са хора със собствен бизнес или позиция от среден към висок мениджмънт в компании от различни сектори. Голям процент са чужденците, които живеят и работят в България. От години работим с посолствата и сме добре запознати с техните специфики и изисквания. Общността в Maxi Club е мултикултурна, като само сред нашите наематели има семейства от над 30 държави. Наши наематели са и хора, които строят собствен имот и междувременно търсят сигурност и комфорт. Имаме и такива, които предпочитат да живеят в имот под наем, и нашият екип се занимава с цялостното управление. Общият знаменател е, че повечето наематели при нас са семейства, но независимо от семейното положение всички разчитат на уреденост, комфорт и имат високи критерии за качеството си на живот. Имаме и клиенти, които са купили апартамент в комплекса и отделно от това наемат жилище за техни близки.

В какъв ценови клас са позиционирани имотите?

Наемите на апартаментите варират от 1100 до 2500 евро без включен ДДС, което се равнява средно на 8 евро/кв.м. Предвид обемите на жилищата ни под наем се позиционираме в среден към висок ценови клас. Месечните наеми на къщите в "Макси Секвоя" варират от 4000 до 4200 евро без включен ДДС, като допълнително се заплаща и 250 евро такса поддръжка. Цената варира според разположението на къщата.

Защо предпочетохте да управлявате имотите си пред строителство и продажба?

Навлязохме като инвеститор в жилищни имоти през 2002 г. с поетапното изграждане на всички сгради в Maxi Club. В процес на развитие се появи търсене за наем на апартаменти, което ни подтикна да започнем да отдаваме и управляваме част от имотите. През годините Maxi Club доказва, че това може да бъде устойчив и успешен бизнес. Успоредно с това продължаваме да отчитаме голям интерес към закупуване на апартаменти при нас. Петдесет процента от хората, които купуват, при това на зелено в нова наша сграда, са такива, които вече притежават поне един апартамент в Maxi.

Как виждате бъдещето на наемния пазар в по-високия ценови сегмент?

Наемният пазар минава през периодични флуктуации, някои нормални за сектора, други в следствие на международни събития, но остава стабилен в дългосрочен план. Хората, които наемат при нас, се установяват и изключително рядко се решават на непредвидени резки промени. Влияем се от глобалните тенденции на пазара, но обикновено ефектът им е по-слабо изразен, благодарение и на това, че екипът ни се стреми към изграждане на устойчиви отношения с наемателите. Успехът ни се потвърждава и от положителните отзиви от наематели. Например хора, които напускайки страната, ни препоръчват на тези заемащи техните позиции в компаниите, където работят. Или хора, които са купили апартамент от нас, наемат допълнително имоти в наши комплекси. Имаме наематели от 15 години, а минималният срок на договорите ни е една година. Оптимистични сме за бъдещето на високия сегмент от наемния пазар и работим усилено и с мисъл, за да удовлетворим и дори да надминем високите очаквания на хората, които избират Maxi Club.