🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Поддържане и строителство на улици, тротоари и общински пътища в община Велико Търново

9.7 млн. лв.

Община Велико Търново обяви поръчка за поддържане, основен ремонт, реконструкции и ново строителство на улици, тротоари и общински пътища. Срокът за изпълнение на поръчката е четири години. Кандидатите трябва да предоставят списък на извършеното от тях строителство, което е еднакво или сходно с предмета на поръчката и е изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата. Участникът трябва да представи валиден сертификат ISO 9001:2008 – система за управление на качеството или еквивалент или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството. Заявления за участие се подават до 14 март.

Предоставяне на услуги по региони за леки, товарни и специални автомобили

8.9 млн. лв.

"ЕВН България Електроразпределение" ЕАД обяви поръчка за техническо обслужване, текущ и основен ремонт, автотенекеджийски и автобояджийски услуги, включително доставка и подмяна на авточасти, възли, детайли, материали, консумативи, смазочни материали и други; външно и вътрешно почистване и измиване и извършване на годишни технически прегледи на леки, товарни и специални автомобили, ремаркета и други МПС. Поръчката има 7 обособени позиции - услуга за регион Пловдив (с прогнозна стойност без ДДС 2.5 млн. лв.), регион Пазарджик (820 хил. лв.), регион Бургас (1.2 млн. лв.), регион Стара Загора (1.3 млн. лв.), регион Хасково (820 хил. лв.), Ямбол (1 млн. лв.), Кърджали (500 хил. лв.) и регион Смолян (750 хил. лв.). Продължителността на проекта е 60 месеца. Кандидатите в процедурата трябва да разполагат с признат опит в изпълнението на подобни на предмета на поръчката услуги. Доказва се с предоставяне на списък, съдържащ не по-малко от две предоставени услуги през последните три години от датата на подаване на заявлението за участие, еднакви или сходни с предмета на договора. Кандидатът трябва да разполага с оборудване съгласно т. III Задължително минимално оборудване, обявено в поръчката. Срокът за подаване на оферти е 11 март 2016 г.

Проектиране и изграждане на обща безжична комуникационна система за пристанища Варна и Бургас (SeaPortW)

6 млн. лв.

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" обяви поръчка за проектиране и изграждане на обща безжична комуникационна система за пристанища Варна и Бургас (SeaPortW). В рамките на поръчката е предвидено изработване на идеен проект на БКС (безжична комуникационна система); изработване на системен проект (архитектура и топология на БКС, комуникационни връзки, захранващи връзки, разположение на оборудването по обекти, радиозони и др.); доставки на материали, инструменти, оборудване и резервни части; текущ ремонт на комуникационни помещения и други. Срокът на поръчката е 2 години. Кандидатите трябва да са изпълнили доставки и услуги с предмет, сходен и/или еднакъв с предмета на настоящата поръчка през последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Участникът трябва да е оторизиран от производителя (или от официален негов представител) на оферираните оборудване и софтуер; да притежава система за управление на качеството за дейности, сходни с предмета на поръчката, както и да притежава внедрена система за управление на информационната сигурност. Заявления за участие се подават до 28 март 2016 г.

Обществен превоз на пътници по автобусни линии в Добрич

5.35 млн. лв.

Община Добрич обяви обществена поръчка за обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените общинска, областна и републиканска транспортна схема на община град Добрич. Обществената поръчка включва 13 обособени позиции за определени маршрути, описани в обявлението. Участниците трябва да имат изпълнени минимум една услуга, която е еднаква или сходна с предмета на обособената позиция, през последните три години. Участникът трябва да разполага и с необходимия брой и вид автобуси. Критерий за оценка е икономически най-изгодна оферта при посочените показатели:

цена (с тежест 60), възраст на автобусите (тежест 20) и екологичност на автобусите (тежест 20). Оферти се подават до 16 март 2016 г.

Доставки на медицински изделия и принадлежности

4.07 млн. лв.

УМБАЛ "Света Екатерина" ЕАД обяви поръчка за периодични доставки на медицински изделия и принадлежности по смисъла на Закона за медицинските изделия, извършвани по предварителни писмени заявки. Процедурата обхваща четири обособени позиции. Първата е за доставки на медицински изделия и принадлежности за Лаборатория по клинична микробиология и болнична хигиена към болницата. Втората - за доставки на медицински изделия и принадлежности за Клинична лаборатория. Трета - доставка на медицински изделия за Лаборатория по обща и клинична патология. И четвърта обособена позиция - отново за медицински изделия за клинична лаборатория. Договорите с избраните изпълнители ще се сключат за 1 година. Участниците трябва да имат опит с изпълнението на сходни поръчки. Кандидатът трябва да има изпълнени договори по Закона за обществените поръчки (ЗОП) или договори към възложители извън тези, посочени в обхвата на ЗОП, за доставки на медицински изделия и принадлежности по смисъла на ЗМИ (с изключение на медицинско оборудване) за последните три години, считано от датата на подаване на офертата. За участие се изисква и кандидатът да осигурява и поддържа документирана система съгласно изискванията на чл. 82, ал. 3 от ЗМИ. Участникът също трябва да притежава удостоверение за търговия на едро с медицински изделия или разрешение за търговия на едро с медицински изделия по чл. 79 от ЗМИ. Срокът за кандидатстване е до 29 февруари 2016 г.

Доставка на лекарствени продукти за "Онкологичен център - Русе" ЕООД

3.9 млн. лв.

"Комплексен онкологичен център - Русе" ЕООД обяви поръчка за периодична доставка по предварителна заявка на лекарствени продукти, предназначени за лечение на заболявания, които се заплащат по реда на Закона за здравното осигуряване, за нуждите на лечебния процес в центъра по приложена към документацията спецификация. Поръчката съдържа 10 самостоятелно обособени позиции. Минималният срок, през който оферентът е обвързан от офертата, е 120 дни. Прогнозният срок за публикуването на следващи обявления е януари 2017 г. Участниците трябва да са изпълнили минимум две доставки, които са еднакви или сходни с предмета на обществената поръчка, през последните три години. Кандидатът трябва да има въведена сертифицирана система за управление на качеството съгласно стандарт ISO 9001:2008 или еквивалент с обхват на сертификата, съответен на предмета на поръчката. Срокът за кандидатстване е 16.03.2016 г.

Строително-монтажни работи по енергийна ефективност в Шумен

3.06 млн. лв.

Община Шумен обяви поръчка за проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи (СМР) във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на общината. Поръчката има три обособени позиции. Първата е за "Проектиране и СМР на многофамилна жилищна сграда, находяща се на бул. "Ришки проход" №20, гр. Шумен". Втората: "Проектиране и СМР на многофамилна жилищна сграда на ул. "Марица" №47, вх. 1 и вх. 3, гр. Шумен" и трета обособена позиция е за "Проектиране и СМР на многофамилна жилищна сград на ул. "Тича" №16, гр. Шумен". Крайният срок за изпълнение на поръчката е 240 дни. Участниците трябва да са изпълнили следните дейности, еднакви или сходни с предмета на поръчката: за проектирането - участникът да е проектирал минимум един обект, еднакъв или сходен с предмета на поръчката през последните три години; за строителството - участникът да е извършил през последните пет години най-малко едно подобно строителство. Критерий за оценка е икономически най-изгодна оферта при посочените показатели: срок за изработване на техническия инвестиционен проект (с тежест 5); срок за изпълнение на строително-монтажните работи и дейности (тежест 5); техническо предложение за изпълнение на поръчката (тежест 30) и обща цена за изпълнение на поръчката (тежест 60). Срокът за подаване на оферти е 14.03.2016 г.