🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

MultiSport добавя виртуална платформа към картите за спорт

MyMultiSport залага на разнообразното съдържание – онлайн тренировки и здравословно хранене

MultiSport добавя виртуална платформа към картите за спорт
MultiSport добавя виртуална платформа към картите за спорт
   ©  Николай Йорданов
   ©  Николай Йорданов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Вирус спря хронометъра на движението в цял свят. Затворени между четири стени с маркирано трасе "диван - хладилник". Питащи се дали притежаваме достатъчно съпротивителни сили срещу микроскопичен патоген.

Забраните за опазване на общественото здраве ни затвориха физически у дома, но дигиталният свят ни даде виртуален простор. Пространство с дигитален имунитет, за да продължим да живеем здравословно, дори когато препоръчителното излизане навън е само до магазина и аптеката.

Развитието на дигиталните спортни услуги по света и у нас се оказа

противовирусната ваксина за здравословен начин на живот

в условията на невиждана епидемия. Спортните обекти навсякъде по света затвориха врати, но стресът и калориите започнаха масово да се изтеглят от организма и онлайн. Фитнесът и йогата се пренесоха у дома, срещите с треньорите се превърнаха във виртуални, възможности за раздвижване се нароиха през различни приложения и социални мрежи.

Коронавирусът силово "атакува" и вечните оправдания за мързелуване като нямане на време, пари, екипировка, треньори, напътствия.

Дигиталните спортни платформи сякаш добавиха нова реалност на стаята - стената, столът и диванът вече помагат за укрепване на мускулите.

Едно от новите виртуални пространства за здравословен начин на живот е MyMultiSport. Платформа се появи на 19 юни и създателите ѝ я

добавят към мрежата от над 1000 спортни обекта в страната,

до които дава достъп картата MultiSport.

MyMultiSport e eстествено продължение на усилията на компанията "Бенефит Системс" по време на извънредното положение да насърчава здравословния начин на живот, дори когато хората са затворени у дома.

В новата платформа MyMultiSport фокусът е върху разнообразното съдържание - видео тренировки, хранене, менюта на електронни книги, уебинари с експерти в областта на спорта и здравословния начин на живот, активности за деца, новости около партньорската мрежа на MultiSport - нови обекти, интересни занимания, сезонни спортове, приключения и екстремни преживявания, инициативи и отстъпки за спортни стоки от онлайн магазини.

В началото на извънредното положение стартира инициативата MultiSport@Home - тренировки, излъчвани на живо във Facebook, които за последните 3 месеца са събрали над над 240 хиляди гледания.

MyMultiSport е инструмент, който да подпомогне развитието на тази кампания и да подсигури нашата добра форма винаги и навсякъде. Там ще намерите най-различни спортни занимания - от йога до бокс, които се предлагат както на живо, така и на запис във видео библиотеката на платформата. Обозначени са различните видове тренировки - интензивни, силови, специални, танци, и е посочена степента на трудност - начинаещи, средно напреднали и напреднали.

MyMultiSport стартира

с повече от 70 заснети онлайн тренировки

с различна интензивност и повече от 30 статии, свързани с хранене, движение, психическо здраве, както и грижа и игри за спортуващите деца. Амбицията на екипа е през есента материалите да са повече от триста.

"MyMultisport е още една възможност да накараме хората да се замислят за навиците си и да им помогнем да ги променят в позитивна посока", убедена е Алиция Любенов, маркетинг мениджър в компанията.

"Бенефит Системс" развива услугата за притежателите на карти MultiSport, за да отговори на новите реалности и потребности, в които ни постави COVID - 19. Затова и вече ни среща с треньори, лекари и диетолози онлайн.

Излез и се движи с MultiSport. Влез и се движи с MyMultiSport.

MultiSport предоставя разнообразни възможности за спорт в цялата страна

MultiSport предоставя разнообразни възможности за спорт - у дома или на открито, в залата или в басейна, на стадиона или на корта. Една-единствена карта дава всекидневен достъп до повече от 1000 спортни обекта в цялата страна. Всеки може да открие това, което му харесва и го прави спокоен, усмихнат и енергичен.

Самите потребители на услугата оценяват това разнообразие и твърдят, че им помага да изграждат спортни навици. Според проучването MultiSport Index, проведено от ИПСОС в края на 2019 г., 71% от анкетираните притежатели на MultiSport смятат, че картата ги амбицира да спортуват повече отпреди, а 63% са мотивирани да опитват различни спортни занимания.

Според Health Enhancement Research Organization (HERO) именно спортът и добрата храна могат да повишат продуктивността на служителите до 25%, да намалят значително болничните и да увеличат значително ангажираността и лоялността към работодателя. "Концепцията на новата платформа, както и на всяка друга инициатива на MultiSport, е да дава разнообразие и възможности на служителите във всички сектори в България", казва Алиция Любенов, маркетинг мениджър.

Компанията планира да продължи да развива паралелно предложенията към ползвателите на услугата в дигиталните канали, както и партньорската си мрежа от спортни обекти и занимания.