Препоръчано от АПИС

На 18.04.2024 г. от 14:00 ч. АПИС организира уеб презентация на софтуерни продукти, имащи отношение към Закона за мерките срещу изпирането на пари

Препоръчано от АПИС
Препоръчано от АПИС
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Наскоро във връзка с повишаване на ефективността в борбата за пресичане на пътищата и предотвратяване на престъпните действия за изпиране на пари и финансиране на тероризма Народното събрание прие съществени изменения и допълнения в Закона за мерките срещу изпирането на пари - ЗМИП.

На тази актуална за обществото ни тема АПИС разработи група от софтуерни продукти като "Лицата на властта", "AML Асистент" (съвместна разработка с нашите партньори от Ernst & Young Law Partnership), "Санкционни списъци", които съдържат добре систематизирани, поддържани в актуално състояние и лесно достъпни информационни ресурси в помощ на всички потребители, които трябва да прилагат мерките и изпълняват разпорежданията на ЗМИП.

На 18.04.2024 г. от 14:00 ч. АПИС организира уеб презентация на тези продукти. Желаещите да участват моля да потвърдят тук.

В края на месец декември 2023 г. съвместно с нашите партньори от Ernst & Young Law Partnership АПИС проведе онлайн семинар на тема: "Промените в регулациите на мерките срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма" . Множеството позитивни отзиви и изразени мнения показват големия интерес към регулиращите мерки, които законодателството приема в тази област.

В близките месеци се очаква да бъдат приети съществени изменения в Правилника за прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари. Същевременно през януари т.г. стана известно, че Съветът на ЕС и Европейският парламент са постигнали предварително споразумение по елементи на пакета за борба срещу изпирането на пари, който има за цел да защити гражданите на ЕС и финансовата система на ЕС срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма. Очаква се този законодателен пакет да доведе до нова вълна от промени, които задължените лица ще трябва да отразят във вътрешните си правила и процеси.

За допълнителна информация можете да се обърнете към нашите търговци: или да се обадите в офиса на АПИС на тел.: 02/9804827 и 02/9239800, както и да ни пишете на e-mail: [email protected].