🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Капитал" избира с конкурс "Фабрика на годината"*

Подборът ще е сред производствени компании, а фокусът на първото издание са иновациите

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Независимо от кризите през последните години или точно заради тях българските предприятия стават все по-технологични и добавят все повече стойност към икономиката. За да отличи най-успешните производствени компании - тези, които са иновативни и устойчиви, грижат се за развитието на бизнеса и хората в него, "Капитал" започва нова инициатива - конкурса "Фабрика на годината". Фокусът на първото издание са иновациите в производството, а кандидатстването вече е отворено. Целта е да се популяризират добрите примери и да се покажат ползите от новите технологии в промишлеността.

"Фабрика на годината" се организира заедно с Община Пловдив и Trakia Tech, които бяха партньори на "Капитал" и в иницативата "Индустрия 4.0", върху която конкурсът надгражда. Критериите за оценка са изготвени от стратегическия партньор PricewaterhouseCoopers (PwC), техническия консултант Novarto и Trakia Tech, а генерален партньор е Lirex.

В конкурса могат да участват производствени компании от цялата страна, които имат поне три приключени финансови години, 10 или повече служители и оборот от най-малко 2.5 млн. лв. за 2021 г. За целта те трябва да попълнят въпросник през сайта на събитието, като крайният срок е удължен до 6 ноември*.

Участниците, които получат най-много точки, ще преминат през допълнителна оценка под формата на интервю. До финала ще достигнат три компании, като победителят ще бъде определен от 5-членно жури по време на церемонията по награждаване, която ще се състои на 8 декември в Пловдив.

*Срокът за кандидатстване е удължен с шест дни до 6 ноември 2022 г.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    sando23 avatar :-|
    sando23
    • - 1

    Този конкурс като да е правен за фабриката на Шнайдер Електрик в Пловдив…

    Нередност?
Нов коментар