Започва Ocado Technology Bootcamp by x8academy

Топ софтуерни инженери предават опита си на начинаещи специалисти и студенти в рамките на уникална по рода си програма

Започва Ocado Technology Bootcamp by x8academy
Започва Ocado Technology Bootcamp by x8academy
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

За първи път в България започва Ocado Technology Bootcamp by x8. Водещата технологична компания, в партньорство с x8academy, която от години обучава и развива IT специалисти, са сред първите, които въвеждат световната практика на подобен тип обучения в България. Т.нар. "Бууткамп" е форма на интензивна подготовка на кадри в сферата на софтуерното инженерство. В продължение на 4 месеца 30 мотивирани начинаещи специалисти и студенти ще получат задълбочени и практически ориентирани умения в широк спектър от технологични дисциплини.

Менторите

Основно предимство на започващия през септември Ocado Technology Bootcamp by x8 е, че с развитието на младите таланти лично ще се ангажират някои от най-опитните професионалисти от Ocado Technology, които създават бъдещето на роботиката, AI и софтуерното инженерство. Менторите заемат различни роли в изработката на софтуер - инженери, продуктови мениджъри, UX дизайнери и дори лидери. Хората, които определят бъдещето на високите технологии, разработващи сложни системи за роботизация и автоматизация в сектор онлайн търговия с хранителни стоки, ще дадат на новата генерация солидни знания и ежедневна работа в реална среда, по реални казуси.

Сред менторите от Ocado Technology ще бъде и Филип Янков, победител в глобалния конкурс на НАСА "Space Apps Challenge". С над 10 години опит той е сред най-умелите преподаватели в бранша у нас, обучил стотици инженери, част от които днес заемат и лидерски позиции. Той ще организира работата на менторския екип и ще предаде своя теоретичен и практически опит на тези, които сега стартират в софтуерния занаят.

Програмата

Основната цел на програмата е не просто да дава основи, а да изгради у младите специалисти умения, които да им служат години наред. Както всяка професия, така и софтуерното инженерство се развива. И то с огромни темпове. За един програмист вече не е достатъчно да бъде майстор на програмните езици. От софтуерния инженер се изисква да борави вещо с широк спектър от технологии и добри практики за изработка на софтуер в екип.

Ето защо организаторите създават програмата така, че да дава възможност на обучаващите се да получат задълбочени познания, далеч отвъд един основен програмен език с широко приложение. Те ще бъдат преведени през цялостния процес на разработване на софтуер. Ще бъдат обучени в успешните практики за работа в екип, както и ще усвоят специфичните за професията средства и техники, като "Git", "Unit Testing", "Build Systems", "Code Reviews", "Software Architecture and Design", "Object-oriented Programming", "Functional Programming", "User Experience", "Frontend Development", "Backend Development", "Java", "Python" и "JavaScript", "DevOps", "Cloud Services and Computing", "Distributed Systems", "Machine Learning" и други.

От кандидатите се изисква да бъдат мотивирани и да инвестират своето време в професионалното си развитие. Те буквално ще се потопят в обучителния процес, който започва на 7 септември и продължава до средата на декември. Лекции и практически задания ще се провеждат с менторите всеки делничен ден. Програмата завършва с изработването на екипен проект, в който ще участват и менторите.

Обучението в Ocado Technology Bootcamp by x8 е напълно безплатно. Но опитът и възможността, която се предоставя на младите кадри - да работят в екип с майсторите на технологичния занаят, са безценни.

Професионална реализация

Ocado Technology Bootcamp by x8 е програма, насочена към тези начинаещи IT специалисти, които гледат два хода напред в своята стратегия за развитие. Всеки студент и млад инженер, който бъде приет в обучението, има реален шанс в края на 2021 г. да се присъедини към екипа на водещата технологична компания. Роботиката, изкуственият интелект и софтуерното инженерство са в своето царство в Ocado Technology. Компанията създаде революция в онлайн търговията с хранителни стоки и се разраства с бързи темпове.

Кандидатстване

Всеки студент и младши софтуерен инженер, който има базови умения в програмирането, може да кандидатства за участие в Ocado Technology Bootcamp by x8 до 20 август. Необходимо е единствено да въведе своите имена, учебно заведение и специалност във формата за регистрации. Процесът на прием дава равен шанс на всички желаещи да бъдат сред избраните за участие.Повече относно възможността да се присъедините към Ocado Technology Bootcamp by x8 можете да прочетете тук:https://pages.beamery.eu/ocadogroup/page/supercharge_your_software_skills