🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Приключението "ТБС Академия" – пътят на трансформацията

Умението да разпознаваш таланти и да ги развиваш

Приключението "ТБС Академия" – пътят на трансформацията
Приключението "ТБС Академия" – пътят на трансформацията
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Създадена през 2021 година, "ТБС Академията" има четири завършени академични кръга към момента. Изцяло безплатна, тя предоставя пълен спектър от знания в IT сферата и помага на участниците да определят технологична област, в която искат да се развиват, както и възможност за работа след успешно завършване. Telelink Business Services е един от водещите системни интегратори в България, със силно присъствие на Балканите и ясна визия за разширяване на дейността си, обединена с умението да разпознава и развива нови технологични кадри.

За компанията "ТБС Академията" е повече от проект. Тя е един от фундаментите в стратегическото развитие на организацията.

Разделена на две фази (теория и практика), Академията е трансформиращо за участниците преживяване, което слага начало на техния нов кариерен път.

Как описват своето приключение самите академици?

Представяме ви колеги, с които изключително много се гордеем както като личности, така и като професионалисти. Избрали са път на развитие, свързан с дизайн, имплементация и поддръжка на мрежови решения, както и облачни технологии.

Иван, Калоян и Ивайло Кехайови: За нас Академията беше едно страхотно и градивно преживяване. Сравняваме я с други подобни обучения и към момента тя е най-сполучливата най-вече заради успешното съчетание на теория с практика. Лекторите имат подхода и уменията да обяснят нещо сложно по лесен и достъпен начин. Академията изигра ролята на трамплин, който да ни изстреля към успешна кариера в ИТ сферата. Даде ни сцена за изява, където да покажем знанията си и да получим нови такива. Направихме много нови запознанства със страхотни хора и колеги. Екипът е съставен от изключителни професионалисти, изпълнени с ентусиазъм, който се предаде и на нас.

Даяна Алексиева: Промяната в професионална посока и желаното кариерно развитие може да се случи само при наличието на адекватна възможност и ако някой повярва в теб, давайки ти шанс. "ТБС Академията" беше точно това за мен и постави началото на пътя, по който вървя сега като инженер. Знанията, които натрупах, бих сравнила със съкровище, което "безплатно" се раздава на мотивираните академици. Завинаги ще бъда благодарна на приключението "ТБС Академия", което в моя случай изигра животопроменяща роля.

Йоргос Мосховитис: "ТБС Академията" беше трансформиращо изживяване за мен както в личен, така и в професионален план. В личен план това ми позволи да се интегрирам в нова среда и култура, трупайки повече увереност. На професионално ниво ми осигури солидна основа в IT, което е значителна промяна, имайки предвид първоначалната ми липса на задълбочени познания. Беше огромно предизвикателство, а успешното й завършване е най-голямата ми награда!

Успешният модел на Академията се дължи на различни фактори.

Обученията дават основни знания, които постепенно се надграждат и са изцяло съобразени с пазарните нужди. Високото експертно ниво и реалният шанс за работа след завършване са от основоположно значение и в унисон с умението на компанията да разпознава хора с желание за развитие и да им предложи една положителна професионална трансформация.

До момента при нас са кандидатствали над 300 души - 49 от тях са завършили успешно, а 33 работят като инженери в разнообразни технологични области и са част от екипа на компанията. Деветдесет и три процента от завършилите са сертифицирани в рамките на година.

Научете повече за нас и се впуснете в приключението "ТБС Академия".

TBS Academy - Telelink Business Services