Учениците могат да учат навсякъде, от всяка точка на България

Яни Дренчев, координатор, Образователен център "Иновейшън" - София

Яни Дренчев, координатор, Образователен център "Иновейшън" - София
Яни Дренчев, координатор, Образователен център "Иновейшън" - София
Яни Дренчев, координатор, Образователен център "Иновейшън" - София
Яни Дренчев, координатор, Образователен център "Иновейшън" - София
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Образователният център

Образователен център "Иновейшън" предлага частни уроци и курсове за ученици и кандидат-студенти за специалностите медицина, фармация и дентална медицина, както и за матурата по БЕЛ след 12 клас. Работим с малки групи, курсистът има възможност да присъства на нашите занятия и електронно, когато това се налага. Официалното записване става след първия урок в нашите курсове, без предварително заплащане и обвързване.

Г-н Дренчев, Образователен център "Иновейшън" се нарежда сред най-добрите, с утвърден авторитет учебни школи в страната. Как се постига такъв успех? Кои от "тестовете" на пазара издържахте с най-висок резултат?

Започвайки човек да развива такъв център, на първо място трябва да се концентрира върху екипа и хората, които ще обучават учениците. Смея да твърдя, че с малко късмет намерихме най-кадърните преподаватели, които успяват да грабнат вниманието на учениците и междувременно да ги подготвят за тежките изпити.

Каква програма предлага центърът? За кои ученици - като възраст, интереси, ниво на подготовка, са подходящи вашите курсове?

Ние сме първите в България, които организират ежегодното събитие "Какво да кандидатствам с химия и биология", което се очаква да се проведе и този юни 2024 година. Най-често при нас е предпочитано двугодишното обучение - и то дава най-добри резултати. Учениците започват в началото на 11 клас и в края на 12 клас са "изяли учебниците с кориците" и успяват да кандидатстват успешно. За щастие на българите - нашите бъдещи медици трябва да знаят изключително много. Предлагаме и едногодишно обучение, но в този случай само най-мотивираните издържат на напрежението.

Центърът е специализиран в обучение по биология и химия и подготовка на кандидат-студенти за медицинските университети. Защо избрахте като образователна насока природните науки и точно тази сфера от тях? Какво получават кандидат-студентите от центъра?

Много деца се насочват към медицина, фармация или дентална медицина. Това, което видяхме, е, че специализираните центрове за това са малко и все още са в ХХ век. При нас още от началото нещата са дигитални - учениците могат да учат навсякъде, от всяка точка на България. В това преподаване си има "тънкости", а с нас всеки кандидат-студент от България може да получи равен достъп до професионално преподаване. Имаме ученици от всички краища на страната.

Един от слоганите, представящи център "Иновейшън", е "Едно по-различно частно образование". С какво е по-различно? Защо родителите и децата да изберат вашия център?

Различно е, защото ние се съобразяваме с нашите курсисти. Програмата я правим спрямо техните желания. Те получават ВСИЧКИ учебни материали (а те са много) - изцяло включени в цената. Всички наши занятия се записват, ако ученик отсъства, което означава 100% присъствие на занятията. Екипът ни е балансиран между млади преподаватели (някои от тях доктори) и ветерани в преподаването с опит над 30 години.

Кои са конкурентните предимства, които отличават "Иновейшън" от сродните образователни центрове? Кое дава "плюс" към подготовката на учениците при вас?

При нашите конкуренти като цяло липсва личното отношение с курсистите, което при нас е водещо. Аз например като преподавател съм близо до тяхната възраст, но в същото време с 5-годишен опит в подготовката на кандидат-студенти. Успявам да разбера учениците и взаимно да намерим най-добрия начин за тяхното обучение. Обратната връзка за мен е изключително важна, затова родителите я получават своевременно.

Името на центъра - "Иновейшън", предполага и подсказва, че сте привърженици на иновациите в образованието и учебния процес. Кои са те? Какво място намират при вас новите форми и методи за обучение чрез дигитализация, онлайн платформи, дистанционно обучение?

"Иновейшън" означава всичко това. Всеки от нас се стреми да използва технологиите - доколкото е възможно. Мога да твърдя, че на година използваме минимално количество хартия и маркери. Притежаваме две интерактивни дъски, които позволяват да не замърсяваме природата с маркери, а количеството хартия за една учебна година се равнява само на 2500 - 3000 листа. Което за обучение на близо 300 ученици е, бих казал, впечатляващо. Отделно от това имаме безплатни уроци по химия в Youtube, забавни образователни видеа в Tik Tok и интересни факти в Instagram.