Криптоборсите Coinbase, Huobi и Gate.iо продължават със съкращенията на персонал

Някои от най-големите играчи в сектора са принудени да намалят разходите си, за да оцелеят

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Засегнати от свиващия се апетит към рискови активи, цените на криптовалутите се сринаха през миналата година. Сега инвеститорите не само са в капана на мечия пазар, но доверието към борсите за криптовалути и криптокредиторите е изключително намаляло. Опасенията за техните резерви и платежоспособност ескалираха след краха на FTX и поредица от фалити в средата на 2022 г. Въздействието на всичко това продължава да се отразява в индустрията и все повече платформи предприемат съкращения на персонал.

Криптосекторът е съкратил почти 9500 служители през 2022 г. според годишния доклад на The Block Research. В това число влизат големи борси като Crypto.com (2 260), Kraken (1 100) и Robinhood (1 060), както и кредиторите Celsius (150) и BlockFi (250). Въз основа на данни от layoffs.fyi, събрани от The Block, технологичната индустрия е отбелязала приблизително 151 600 съкращения на работни места през 2022 г., като съкращенията на криптовалутите са допринесли за 6.2% от общия брой.

Съкращенията в Coinbase

От документи, подадени към SEC, стана ясно, че Coinbase Global (COIN) ще уволни приблизително 20% от своя персонал, или около 950 служители, като част от по-големи мерки за намаляване на разходите на фона на продължаващите сътресения в криптоиндустрията. С този трети кръг от съкращения компанията е съкратила общо 2110 служители от юни 2022 г. и прогнозира, че ще намали оперативните разходи с около 25% за първото тримесечие в сравнение с Q4 на 2022 г.

Coinbase е единствената публична криптоборса, чиито акции се търгуват на Nasdaq. След листването й в края на 2021 г. обаче акциите й са с почти 90% надолу, следвайки негативната тенденция при виртуалните валути.

Съкращенията в Huobi

От декември за криптоборсата Huobi се чуват различни слухове за несъстоятелност и съкращения. Джъстин Сън, който се присъедини като съветник за Huobi през октомври 2022 г., отрече съкращения според South China Morning Post. Противно на изявлението на Сън, екипът на Huobi потвърди за съкращенията на 6 януари, няколко дни след скандалното листване на Pi.

Крипторепортерът Wu Blockchain, цитирайки вътрешни източници, написа в Туитър, че Huobi ще отмени всички бонуси и ще намали заплатите, като се подготвя за уволнения.

Миналата сряда бе съобщено, че HR отделът е комуникирал с всички служители, за да промени режима на плащане на техните заплати от фиатни пари към USDT/USDC. Освен това те са предупредили, че служители, които не могат да приемат стабилните монети, може да бъдат уволнени.

Говори се, че друга голяма борса за криптовалута, Gate.io, ще уволни 40 до 50% от своите служители.

Все още няма коментари
Нов коментар