Календар | Whisky, Rum & Wine, португалско кино, "Звездите на Венеция"

Подбрани събития за свободното време

Сцена от "Тартюф"
Сцена от "Тартюф"
Сцена от "Тартюф"
Сцена от "Тартюф"

19.04 - 15.06

The Heavens. Мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. В продължение на години фотографите Паоло Уудс и Габриеле Галимберти посещават тринайсет офшорни центъра - от Панама до Хонконг и Сингапур, олицетворение на укриване на данъци и богатство, за да разкрият един рядко виждан и потаен свят, който засяга всички ни. В петък от 18:30 ч. е срещата с Паоло Уудс, аула на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Галерия "Синтезис"

19 и 20.04

Whisky, Rum & Wine. На седмото издание на събитието очаквайте специална селекция от над 500 премиум клас етикети уиски и ром от различни краища на света и над 300 специално подбрани вина от България и чужбина. За първи път ще има "Просеко зала" с 12 изложители както и цяла категория Bubbles wines - всичко това с 9 майсторски класа, водени от чуждестранни лектори, собственици и глобални посланици на марките и др. Хотел "Маринела", билети от мрежата на Eventim: 20/30 лв.

20 и 21.04

Valia Calda. Никос Зиаркас - едни от най-търсените млади джаз майстори на Великобритания, идва с основната си група в София и Пловдив. В проекта му свирят джаз музиканти от лондонската сцена, а музиката им среща сайкъделик джаз, пънк рифове, медитативни импровизации и фолк от Епир. 20 април: Пловдив, Bee Bop Cafè и 21 април: София, бар Singles, Билети на касите на EasyPay или на epaygo.bg: 20 - 30 лв.

21.04

Най-смешното шоу завинаги навсякъде и само за вас. След големия успех на представленията "Приятно ми е, Ива!" и "Ива е онлайн" актрисата и автор с множество награди и номинации Ива Тодорова представя своето авторско стендъп шоу. Ива забърква смело трагедия и комедия, говори за всичко и гарантира забавление за всички под режисурата на Стоян Радев. Sofia Live Club, 20:00 ч., Билети в Eventim и more.com: 25 лв., в деня на представлението и на място: 30 лв.

22.04

Тартюф. Плевенският драматично-куклен театър "Иван Радоев" гостува на софийска сцена с последното представление на Крис Шарков. Режисьорът представя своята нова версия на класиката на Жан-Батист Поклен Молиер, вплитайки фрагменти от Стария завет и "Теорема" на Пиер Паоло Пазолини и започва с историята на Иона от Стария завет, който, избягвайки от поръчението да проповядва, е погълнат от кит. В спектакъла с номинация за награда ИКАР 2024 в категория "Майсторско техническо осъществяване" участват Антъни Пенев, Адриан Филипов, Боряна Маноилова и др. Народен театър, Голяма сцена, 19:00 ч.

22 - 26.04

Живи разкази. Благотворителната фотографска изложба, организирана от екипа на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), обединява 11 български фотографи, чиито кадри разказват живи истории от дивия свят на природата. Освен да разгледате експозицията, може да купите някои от включените в нея кадрите, като така допринесете в събирането на средства за купуването на земи с цел възстановяването и защитата на биоразнообразието в тях. Полски институт

22.04

Deep Sound Station. Първи концерт от интердисциплинарния, авангарден и мултижанров проект, чиято творческа концепция е създаването на серия от сетивни ембиънт концерти отвъд думите и вербалната комуникация, в които тишината е също толкова важна, колкото е музиката. В него звуковото пътуване е с гласа на Гергана Димитрова-Белонога от "Мистерията на българските гласове" с гост-музиканти "ЕВА квартет". "Топлоцентрала", 19:00 ч. билети: 30 лв. с предварително записване на www.sensorytheatresofia.com

22 - 25.04

Дни на класическото португалско кино. Селекция от шест филма, създадени в периода 1947 - 1982 г. и дигитално реставрирани с помощта на най-новите технологии. Програмата започва с фадо и иконата на копнежното фадо - Амалия Родригеш, в сюжет, който почти дословно разказва нейната действителна биография, а приключва с маркиране на 50 години от демократичната революция в Португалия с лентата ,,Оръжията и народът". Кино "Одеон", билети: 10/8 лв само на място.

23 и 24.04 и 18.05

Звездите на Венеция. Премиера на музикално-театралния спектакъл, съчетаващ класически монолози от Уилям Шекспир със съвременни ситуационни диалози, акапелна музика от предкласиката, както и популярна поп-рок музика. Изпълнен от детска вокално театрална формация "Таласъмче", той разказва историята на шест момчета, които са на разходка в планината и от скука си представят, че са на карнавал във Венеция... Софийска опера и балет, билети на касата на операта или онлайн, 19:00 ч., на 18 май от 16:00 ч.

23, 24 и 25.04

Приказки в Космоса: Неземни тайнства. Новото танцово-кулинарното преживяване от Karakashyan & Artists трансформира ресторант "Космос" в сцена за любими моменти от народните приказки. Специално създаденото за представлението дегустационно меню отключва тайните на приказния свят, в който публиката ще се срещне отблизо с герои от "Тримата братя и златната ябълка", "Дядовата ръкавичка", "Косе Босе" и др. За до 36 посетители на вечер, цена: 166.66 лв. с петстепенно дегустационно меню с pairing с напитки, създадено специално за преживяването от екипа и главния готвач на ресторант "Космос" шеф Владислав Пенов, 19:00 ч.

25.04 и 2.05

И все пак, Животът е прекрасен. След раздялата си с Народния театър, режисьорът Александър Морфов продължава работата си на други сцени. В "Théatro отсам канала" гледаме неговата нова интерпретация по пиесата "Самоубиецът" на Николай Ердман - един карнавално-театрален спектакъл, "най-смешният и най-тъжен, създаван през последните 30 години на българската сцена", с участието на Камен Донев, Рени Врангова, Албена Колева и др. "Théatro отсам канала", билети от мрежата на Еventim: 40 - 100 лв.

до 23.05

Наско Х., летящият охлюв и механизмите. Художникът Атанас Хранов и известният писател, поет и драматург Александър Секулов са автори на пътуваща изложба и на множество артистични проекти. И този път се наслаждаваме на съвместното им вдъхновение - експозиция, в която Секулов представя поредица от колекции, чийто главен герой е художникът, вдъхновен от последните му произведения. Галерия "Ракурси"

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар