Подкаст | Как ще ескалира войната?

Какви са ходовете пред Русия и има ли заплахи за България и дали ще се включи в предоставянето на военна помощ за Украйна

За да спечели време, Кремъл може да въвлече в конфликта Беларус, евентуално и Молдова
За да спечели време, Кремъл може да въвлече в конфликта Беларус, евентуално и Молдова
За да спечели време, Кремъл може да въвлече в конфликта Беларус, евентуално и Молдова    ©  Капитал
За да спечели време, Кремъл може да въвлече в конфликта Беларус, евентуално и Молдова    ©  Капитал
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Разрушаването на Кримския мост и последвалите масирани ракетни удари срещу критичната инфраструктура на цяла Украйна бързо ни припомниха, че доста наблизо се води съвсем реална война. И макар фокусът тук да беше върху взривения камион и това дали той е минал през България, по всичко личи, че в глобален план войната влиза в нов ключов етап.

В този епизод на подкаста разговаряме с журналиста Момчил Милев, който следи конфликта. Ще се опитаме да отговорим на въпроса от корицата на тазседмичния "Капитал" - докъде ще стигне Путин? Ще обсъдим още какви са възможните ходове на Русия и Украйна оттук насетне, както и какви са заплахите за България.

Говорим си за:

  • В какво положение изпадна руската армия през последните месеци и какви ходове ѝ останаха?
  • Има ли опасност от използване на ядрено оръжие?
  • Какво ще позволи своеобразната война без правила?
  • Дали България най-накрая ще се включи също в предоставянето на военна помощ за Украйна?
  • Възможен ли е още един фронт срещу Украйна от север, където тя граничи с Беларус? Какво би могъл да спечели Путин от това?

Гласът на "Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Все още няма коментари
Нов коментар