София търси кой да ремонтира пътя между София и Чепинци и Негован за 10 млн. лв.

Столичната община обяви обществена поръчка след протести от пролетта, но няма осигурено финансиране

   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Десет месеца след протестите на жители от Негован и Чепинци заради окаяното състояние на пътните връзки със София Столичната община обяви поръчка за ремонт на отсечките, свързващи двете села с бул. "Първа българска армия" в "Орландовци". Проблемът е, че за нея няма осигурено финансиране и изпълнението й ще започне едва след като се намерят прогнозните 10 млн. лв. без ДДС. Самият ремонт, когато започне, ще продължи 24 месеца.

Ако се стигне до обжалване от някой от кандидатите, е сигурно, че в близките 2-3 години около 4500 души, живеещи в двете софийски села, ще продължат да пътуват по разбити пътища. Те излязоха на протест през март и заплашиха, че ще блокират Северната тангента. Сега - година преди местните избори, поръчката за основен ремонт е задействана, но е далеч от реално изпълнение.

Четири улици, един изпълнител

В обхвата на търга влизат четири отсечки с обща дължина 11.45 км: ул. "Езерата", свързваща с. Негован с "Чепинско шосе" (3.3 км), "Чепинско шосе" от с. Чепинци до ул. "Жак Дюкло" (6 км), ул. "Жак Дюкло" до ул. "Рояк" (1.2 км) и ул. "Рояк" до бул. "Първа българска армия" (0.95). За всички улици се търси един изпълнител.

Той трябва да обособи ремонта на отделни етапи, които да се изпълняват и въвеждат в експлоатация по различно време. Критериите за избор са: цена, срок и организация на изпълнението, като цената е с най-голяма тежест - 55%.

За средно големи строители

Кандидатите трябва да имат оборот минимум 10 млн. лв. за последните три години и опит с проектирането на улици и булеварди в градски условия. През последните три години те трябва да са изпълнили основен ремонт или рехабилитация на пътни отсечки с дължина минимум 6 км.

Срокът за подаване на оферти е 18 декември.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    wgdsgs avatar :-|
    wgdsgs

    2 години ще ремонтират 4 селски пътища. Чудна поръчка!

    Нередност?
  • 2
    gooodnight avatar :-|
    gooodnight

    13 км за 2 години --------Машшала, Евалла, Ай Сиктир. за 10 000 000 лв - ЕЕЕЕЕЕееееее.

    Нередност?
  • 3
    csx30583975 avatar :-|
    csx30583975

    Ето, пак добри новини! ще има ремонт, кво мрънкаме не мога да разбера

    Нередност?
Нов коментар