🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Живот на дупки

По-важните теми, които ще намерите в новия брой на "Капитал"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Начинът по който прекарваме дните си е, разбира се, начинът по който прекарваме живота си. Това което правим в този или онзи час е това, което правим." Тези мисли на американската писателка Ани Дилард, споделени преди време от блога на Мария Попова Brain pickings, добре отиват на все по-дългите летни дни, в които живеем. Те изглеждат едновременно разтеглени и свити, натоварени с тревога и в същото време слънчево-дъждовно безгрижни. Прекарваме дните си в очакване нещо да се случи, докато в същото време пропускаме ставащото около нас.

Животът в България тези дни е като магистрала към морето, пълна с дупки, ако изобщо съществува.

И защото животът прилича на ементал - сладък е между дупките, когато и ако все пак стигнете морето, е хубаво да имате какво да прочетете. Например разговорите с няколко интересни хора. От бизнес гледна точка не е лошо да погледнете какво казва Михал Качмажик, изпълнителен директор на Buzz - новият полски бранд на Ryanair, който ще отговаря и за България: полетите ще се възстановяват постепенно от юли, като обещанието е, че цените ще падат. А Албена Георгиева, директор на "Билла", признава, че кварталните магазинчета са били големият печеливш от короната досега, но спадът на клиенти е бил компенсиран от повишаването на средния разход, защото хората са пазарували за повече от едно семейство, което е признак за повече социалност в едно отчуждено общество, в което все повече всеки мисли само за себе си.

Разговаряхме и с Исабел Алиенде, магичната писателка от Чили, за да ни каже, че няма нищо лошо в остаряването, но страхът е ужасно нещо. Затова отидете да яздите кон или да разгледате Ловеч - две неща, които не биха ви хрумнали на първо четене, но от този брой ще разберете, че има защо. Или пък, ако сте много ентусиазирани и не ви харесва да карате по магистрали с дупки и в падащи тунели, започнете да ги запълвате и укрепвате.

Защото начинът, по който прекарваме дните си, е начинът, по който прекарваме живота си.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    julesta avatar :-|
    julesta
    • - 3

    и защо защитавате бобока и черепа?

    Нередност?
Нов коментар