🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Неви фешън текстайл" разширява производството си

Компанията ще инвестира 500 хил. евро в закупуване на нови машини

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Този текст е част от специалното издание на "Капитал" Регионален бизнес: Плевен. Още за развитието на бизнеса в отделните региони в страната може да откриете тук.

Италианската компания за производство на машинно плетени пуловери "Неви фешън текстайл" ще инвестира през тази година 500 хил. евро в закупуване на нови машини за разширяване на производството си. Това ще доведе до разкриването на още 15 - 20 работни места, потвърди кметът на Плевен Георг Спартански. Неотдавна той се срещна с Леонардо Льона – финансов директор на фирмата майка "Манифатура Риезе", Италия, и Марио Ферето – мениджър на "Неви фешън текстайл".

Дружеството започва производството на пуловери в Плевен в края на 1999 г., а от 2005 г. се помещава в собствена база. Фабриката "Неви фешън текстайл" е с обща разгъната застроена площ 4800 кв.м и е разположена върху терен от 12 дка в непосредствена близост до Професионалната гимназия по лозарство и винарство. Продукцията на компанията се изнася в чужбина.

През миналата година приходите на "Неви фешън текстайл" са малко под 9 млн. лв., а отчетената печалба е 580 хил. лв.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал