Бъдещето на жилищната среда: La Ville и животът без коли

Комплексът с къщи в района на Панчарево предлага дом в хармония между архитектура и природа

Бъдещето на жилищната среда: La Ville и животът без коли
Бъдещето на жилищната среда: La Ville и животът без коли
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Замислен като микроквартал от еднофамилни къщи в района на Панчарево и ''Детски град'', La Ville отговаря на търсенето на съвременния градски човек за баланс между работа и отдих. Проектът съчетава удобствата на градската среда с тишината и спокойствието на природата.

Този проект е различен и уникален с комбинацията от съвременни удобства и близостта до природата и столицата. La Ville е проектиран с фокус върху високото качество на живот, като създава жилищна среда, където модерната архитектура и природата са в хармония. Проектът предлага минимализъм в дизайна, използване на естествени цветове и материали, и модерен градски стил с екоизлъчване.

В комплекса има 7 различни типа къщи, които могат да включват асансьор, личен гараж, зелени дворни площи и басейн. Дизайнът и размерите са по избор на клиента, като площта на къщите може да варира от 475 до 715 кв. метра. Интериорът на всеки дом е ориентиран към простор и светлина с отворени помещения.

Къщите са проектирани да отговарят на изискванията на модерния живот,

включващи функционални пространства като СПА зони, кино за вечерни развлечения, просторни кухни и дневни помещения. Високите тавани и големите прозорци осигуряват чувство на простор и пропускат естествена светлина. Сред удобствата са вентилационни системи, централна прахосмукачка, барбекю зони и интериорни стълби от метал, които съчетават функционалност и елегантност.

Всяка къща има просторна тераса с гледка към Витоша и София, като така осигурява спокойствие и красота в ежедневието. Комплексът предлага екологична и зелена среда без коли. Проектиран е така, че колите са "скрити" чрез подземни улици, предоставяйки на обитателите сигурност и зелена, необезпокоявана среда.

Всеки елемент в La Ville е проектиран с мисъл за простор и удобство. Високите тавани предоставят изключително усещане за отвореност и въздух, а широките, внушителни входни врати (3.5 метра) показват внимание към детайла и лукса. Дневните помещения в къщите са пример за модерна архитектурата - с огромни пространства, украсени с величествени емпорета (6 метра), те предлагат идеално място за отдих и развлечения.

La Ville е отлично обезпечен като инфраструктура,

като предлага близост едновременно до градски удобства и природа, като парк с езеро за разходки, детски зони и баскетболно игрище. Разположението на комплекса предлага лесен достъп до летище София, "Интер Експо център" и центъра на София, както и до "Бизнес парк София" и метростанция. Всички тези локации са на 10-20 минути с автомобил.

Концепцията на La Ville в района на Панчарево е избрана поради уникалната среда, която районът предлага - комбинацията от природна красота и удобство. Езерото в близост осигурява условия за отдих и спорт, докато близките гори гарантират чист въздух. Районът предлага и лесен достъп до планински маршрути. Това го прави идеален за хора, които искат да се наслаждават на природата, но същевременно да не губят връзка с градските удобства.

La Ville е позициониран като проект, който хармонично съчетава близостта до природата с комфорта на модерното жилище

La Ville е насочен към млади, проспериращи семейства, които искат да съчетаят удобствата на модерния живот с близост до природата. Този тип купувачи обикновено са на етап от живота си, в който търсят простор, гъвкавост и възможности за персонализиране на своето жилище. Те ценят уединението, спокойствието и естествената среда, но искат и бърз достъп до градските удобства и професионалните си ангажименти. La Ville предлага идеалната среда за хора, които търсят баланс между личен и професионален живот в една хармонична и висококачествена жилищна среда.

Любомир Асенов, директор "Бизнес развитие":

La Ville не е просто строителен проект, а цялостно преживяване

На какъв етап от реализацията си е LaVille?

- Проектът La Ville е в напреднал етап на реализация, като се извършват ключови довършителни работи. Екипът ни е фокусиран върху детайлите, които отличават комплекса - фасадите на къщите се оформят с внимание към естетиката и детайла, създавайки модерен и елегантен външен вид, който се вписва хармонично в природната среда на Панчарево. Интериорно се работи върху инсталациите - от отоплителните системи до вентилацията и електричеството. Това включва интегриране на съвременни технологии и иновативни решения, които да отговарят на високите стандарти за качество и устойчивост. Акцент се поставя и на ландшафтния дизайн около къщите, като се създават уютни и функционални външни пространства - басейни, барбекю зони и зелени площи, които допълват естествената красота на района и предоставят идеални условия за отдих и развлечения на открито. La Ville не е просто строителен проект, а цялостно преживяване, което комбинира лукса и модерната архитектура с уединението и спокойствието на природата, създавайки уникално място за живеене.

Предлагате избор между седем типа къщи на бъдещите купувачи. Какво включват различните варианти? Има ли възможност за завършване до ключ?

- Разнообразието се изразява в броя на надземните етажи (два или три плюс сутерен), големината на дворовете и наличието на асансьор и басейн в някои от тях. Всички къщи включват гаражи и имат достъп до общия парк на комплекса. Дворовете са проектирани с озеленени площи и са оборудвани с автоматизирани напоителни системи. Също така всяка къща разполага с пречиствателна станция за вода и подово отопление. Къщите се предлагат с възможност за завършване до ключ, което включва и изцяло завършен екстериор.

Затворените комплекси в периферията на София стават все по-популярни за покупка на жилище. Какво ги прави привлекателни за купувачите?

- Затворените комплекси около София привличат купувачи със своята уникална смесица от уют и модерност, съчетавайки удобствата на градския живот с тишината и спокойствието на крайградските райони. Те предлагат безопасно и контролируемо жилищно пространство, което е особено ценно за семейства с деца. Иновативните архитектурни решения и качествените материали осигуряват комфорт и стил, докато близостта до природата и зеленината предлагат здравословна и релаксираща среда за живот.

w : www.laville.bg

@: office@laville.bg

0876/633 333