Мартин Желев: Подборът на локация е ключов за успеха на всяко бизнес мероприятие

Управителят на Гранд хотел и СПА "Приморец" - Бургас, за условията за организиране на събития

Мартин Желев: Подборът на локация е ключов за успеха на всяко бизнес мероприятие
Мартин Желев: Подборът на локация е ключов за успеха на всяко бизнес мероприятие
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

За определени мероприятия - дискусии, срещи, семинари, по време на които се учи, преподава или предава ноу-хау например, бизнесът излиза от затворените пространства на офиса. Сцена за подобни събития традиционно е бизнес хотелът. За значението на избраната локация за успешния бизнес ивент разказва Мартин Желев - дългогодишен управител на 5-звездния "Гранд хотел и СПА Приморец" - Бургас.

Има ли значение мястото, което бизнесът избира за своите изнесени събития?

- Част от успеха на всяко изнесено събитие е неговата обезпеченост във всеки един смисъл. Приносът на избрания домакин се изразява в няколко основни пункта. Сред тях са осигуряване на подходяща зала с естествено осветление, отлична климатизация и техническа обезпеченост. Добре е да има възможност за подредба на присъствените места в съответствие с предпочитанията на организатора и естеството на мероприятието. Обичайно, подобни събития са в рамките на един до три дни. Затова хотелът следва да предлага комфортна база за настаняване на участниците в събитието, която да бъде допълнена с условия за релаксация и рекреация. Кетъринг сервизът и гъвкавите опции за коктейли, работни обеди и вечери също са приоритетни. Добрите хотели разполагат с маркетинг екип, който бързо и адекватно предлага най-подходящото планиране на конкретния клиент и се грижи за навременното и прецизно обезпечаване на събитието. Цялостният сервиз по подразбиране е максимално ненатрапчив и фин. Съвкупността от всички тези условия, комбинирани с добра физическа локация на комуникативно място на избрания хотел, определено допринасят за комфорта и спокойствието. Затова, бих си позволил да кажа, че подборът на подходящ бизнес хотел, е ключов за успеха на всяко бизнес мероприятие.

Какви условия за бизнес събития предлага "Гранд хотел и СПА Приморец"?

- Хотелът разполага с четири зали за бизнес мероприятия. Условията в тях са създадени специално за успешна и комфортна реализация на конференции, обучения, семинари, презентации, работни срещи, коктейли. Площта им е от 33 до 270 кв.м, които удобно съвместяват събития от мащаб за от 10 до 200 гости, като работното пространство може да бъде персонализирано в различни конфигурации. Височината на таваните от 3 метра гарантира изобилие от светлина и пространство. За да се чувстват участниците максимално комфортно и да се съсредоточат спокойно единствено върху ценния ноу-хау, предаван на събитието, налични са централна климатизация, регулируемо осветление, затъмняващи завеси, модерна озвучителна система. Асистенция в избора на най-подходяща опция и осъществяване на събитието оказва маркетинг екипът на хотела, реализирал успешно многобройни обществени, културни, бизнес и развлекателни събития.

Какви допълнителни опции предлага "Гранд хотел и СПА Приморец" на своите бизнес гости?

- Налична е палитра от опции за примерни кафе-паузи, коктейл, обяд, вечеря. Те са приоритет за кулинарните майстори от двата ресторанта на хотела - средиземноморски ресторант "Салини" и класически ресторант "Приморец". Кулинарните изкушения на шеф-готвач Красимир Петров и неговия екип са вкусната част на гостоприемството, което "Приморец" предлага на своите гости. Допълнително, на разположение на бизнеса, който иска да допълни и балансира своето конферентно мероприятие, е СПА център "6th Sense" със своите 3 хил. кв. м. Той предлага обширна термална зона, фитнес, лични треньори, йога и водна гимнастика, занятия и богато СПА меню, включващо масажи, оздравителни терапии с кал и луга и релаксиращи СПА изживявания от всички краища на света.

Какво предлага хотелът като локация?

- "Приморец" има ключово разположение - буквално на крачка от морето, в самото начало на Морската градина, но в същото време в тихата периферия на сърцето на Бургас, с отлични транспортни връзки. Разполага с консиерж, който има грижата за осъществяване на желанията на гостите от организация на трансфери, до осигуряване на билети за популярни събития.

В последните години "Гранд хотел и СПА Приморец" организираиредица културни събития. Защо инвестирате в подобни ивенти?

- Културният живот на всеки един град е изключително важен за неговото развитие. "Приморец" не е само хотел. Той е емблема на бургаското гостоприемство от 1959 г. до днес. В този смисъл, логично е да разшири чисто хотелските си функции и да приветства бургазлии и техните гости в своите пространства на широк кръг културни, социални, развлекателни събития. В "Приморец" всеки се чувства винаги добре дошъл - младоженци, гости на различни събития, тези, които идват при нас от години, и тези, които ни откриват за първи път. Добре дошъл е и всеки един бизнес. Имаме грижата всяка почивка и мероприятие при нас да отговарят на всички пет звезди - защото гостите ни заслужават най-доброто.

Какво ви дава работата в "Гранд хотел и СПА Приморец"?

- Възможност за успешна реализация в избраното от мен поприще. Преди 10 години тръгнах от най-ниското стъпало, за да стигна до позицията, на която съм днес. Вкъщи съм отговорен за трите си деца. На работа - за "Приморец", Бургас, и неговите гости. Благодарен съм за всеки от тези моменти, макар понякога трудни и наситени с очаквания - всеки от тях учи, развива и води напред.