🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Приложението Google Pay вече работи с всичките си функции в България

Досега то беше достъпно единствено чрез банкови посредници в България и само за безконтактно разплащане

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Приложението за разплащания на Google вече ще бъде достъпно за всички потребители в България с всичките си функционалности, след като досега регистрацията преминаваше само през банков посредник или партньор на Google. Вече всеки собственик на телефон с Android ще може да използва системата за разплащания, като свали Google Pay oт Play Store.

Каква е разликата с досега

Досега Google Pay не беше налично в магазина на операционната система, но от близо година в България функционираше платежната услуга към него, която се засичаше автоматично при добавяне на банкова или финтех карта на компания партньор. Това позволяваше на притежателите на мобилно или финтех банкиране да плащат с телефон чрез технологията NFC (кoй работи с Google Pay вижте тук).

С новата възможност - сваляне и инсталиране на Google Pay на телефона, към него се добавят картите за отстъпки, осребряване на точки за лоялни клиенти, бордни карти и други.

Компанията също така стартира поддръжка и за Google Pay за Wear OS в България, което ще направи още по-лесно разплащанията със смарт устройства като часовници. Приложението Google Pay понастоящем е достъпно в над 30 държави по света.

За последно данните от отчета на Google за цялата 2020 г. показваха, че Google Pay обработва средно по около 800 млн. долара в транзакции месечно. Oбемът на транзакциите продължава да расте значително, след като в средата на миналата година Google обнови изцяло дизайна и добави множество нови фукции към приложението.

В България работи и дигиталният портфейл на Apple - Wallet, a благодарение на тях и на партньорството с банки и финтех компании безконтактните плащания в България стават все по-популярни.

Все още няма коментари
Нов коментар