🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

SPARK - инструмент за корпоративен автопарк от един до близо 1000 електромобила

Корпоративните клиенти ползват допълнителни отстъпки, които достигат до 10%

SPARK - инструмент за корпоративен автопарк от един до близо 1000 електромобила
SPARK - инструмент за корпоративен автопарк от един до близо 1000 електромобила
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Всеки бизнес стига до момент, в който е нужно създаване или разширение на автопарк. Този процес често е съпътстван с множество трудности и пречки, а поддръжката на по-големия автопарк изисква и по-голям ресурс. Лизингови вноски, застраховки, прегледи, гуми, винетки, ремонти и обслужване, зареждане. Това са само част от разходите за поддръжката на собствен автопарк. Отделно в моменти на пиково натоварване бизнесът ви може да има нужда от по-голям брой автомобили, но в последващ период на застой или спад да нямате нужда от повечето от тях за известен период от време.

Как да се управлява този процес по гъвкав и ефективен начин?

Всъщност е лесно - корпоративният акаунт в услугата SPARK решава всеки от изброените проблеми и добавя още едно много сериозно предимство - дава достъп до почти 1000 напълно електрически автомобила, които не отделят вредни емисии при движение. По този начин, освен че бизнесът може да разчита на удобен и гъвкав инструмент за увеличение и дори пълно заместване на служебните коли, се намалява въглеродната следа на компанията, с което се спомага за подобряване на ESG рейтинга й.

Неслучайно SPARK беше отличена със специална награда за "Кръгов бизнес модел" на второто издание на Годишните ESG награди, организирани от PwC. Освен като инструмент в помощ на служебния автопарк услугата SPARK може да се ползва и като добавка към социалните придобивки на служителите и обогатяване на транспортния микс от и до офиса с екологична транспортна услуга, без вредни емисии.

Платформата позволява множество настройки,

чрез които да се оптимизира периодът, в който служителят може да ползва услугата за сметка на работодателя, както и да се настрои лимит за всеки потребител при нужда. Корпоративните клиенти ползват допълнителни отстъпки, които достигат до 10%, а заплащането е след края на месеца с фактура по банков път, при което може да се ползва данъчен кредит.

"Тази година успяхме да увеличим автопарка на SPARK в София и Пловдив почти двойно. Започнахме годината с около 500 електрически автомобила, а ще я завършим с почти 1000. Вече можем да кажем, че размерът на автопарка ни позволява да посрещнем спокойно както нарастващото търсене от страна на частни клиенти, така и нуждите на големи корпоративни клиенти, които имат нужда от гъвкаво и екологично решение за специфичните нужди на автопарка си", коментира Димитър Стоянов, изпълнителен директор на "SPARK България".

Към момента SPARK предлага на своите потребители

14 модела електромобили от различни класове -

от малки градски автомобили, през модерни и удобни хечбеци с голям пробег, комфортни кросоувъри, премиум модели и дори ограничено количество товарни и пътнически бусове. Потребителят може да ползва колите от няколко минути, през няколко часа, дни, седмици или дори месеци. В цената са включени всички застраховки, зареждане, поддръжка и винетка. Потребителят няма друг ангажимент към колата, освен да я ползва, когато му се налага и за колкото време му се налага.

Ценообразуването е по два компонента - времето на ползване и реално изминатите километри. За случаите, когато имате нужда от кола за повече време или трябва да изминете повече километри, от SPARK предлагат фиксирани часови ставки и максимална дневна цена, както и дългосрочни пакети с включени километри и сериозна отстъпка в цената. При регистрация на фирмен акаунт може да бъде заявен и допълнителен бонус за първоначално ползване на услугата.