🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Endeavor и PwC си партнират в 4-месечна менторска програма за стартиращи компании

Директори от консултантската фирма ще обучават стартъпите в акселераторската програма Dare2Scale 2022

Участниците в акселераторската програма Dare2Scale 2022
Участниците в акселераторската програма Dare2Scale 2022
Участниците в акселераторската програма Dare2Scale 2022    ©  Endeavor Bulgaria
Участниците в акселераторската програма Dare2Scale 2022    ©  Endeavor Bulgaria
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Endeavor и PwC България си партнират в нова тримесечна менторска програма, финансирана от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в която служители от консултантската компания ще обучават стартъпите, участващи в акселераторската програма на Endeavor Dare2Scale. Участниците в четвъртото поредно издание на Dare2Scale ще имат възможност да работят индивидуално с менторите от екипа на PwC, за да адресират специфични стратегически проблеми за техния бизнес, коментира програмният лидер на Dare2Scale Иво Атанасов. В пилотното издание на програмата като партньор участва и Пощенска банка.

Как протича

Проектът включва 8 индивидуални сесии с 10 съдружници и директори от екипа на PwC, като всеки участващ стартъп ще има назначен ментор. Идеята е индивидуалните срещи да предизвикат дебат и размисъл относно избраната посока за бизнес модел, скоростта на развитие на бизнеса и проблемите в сектора за всеки отделен участник в Dare2Scale. Програмата няма да се провежда по график, коментира дългогодишният ментор в Endeavor и старши съдружник в PwC Божидар Нейчев.

За Dare2Scale

Dare2Scale е 4-месечна акселераторска програма на Endeavor за български стартиращи компании в напреднала фаза на развитие. Всяка година в проекта участват между 5 и 15 стартъпи, като участниците в изданието на програмата за 2022 г. са 11, включително компанията за разработване и поддръжка на мобилни приложения Appolica, както и стартъпът от създателите на АДД България GridBit, която предоставя решения за мониторинг и автоматизация на електрически табла и трафопостове.

"До този момент не е имало партньорства между акселераторски програми и консултантски фирми в България, а опитът на Endeavor от сътрудничество с консултанти в програми в чужбина показва, че комбинацията подпомага стартиращите компании значително", коментира програмният лидер на Dare2Scale Иво Атанасов. Освен менторската програма в сътрудничество с PwC Dare2Scale организира и 6 уъркшоп сесии с членове на мрежата на Endeavor (включително Васил Терзиев, Калин Радев и Христо Христов), в които се обсъждат ключови теми за компаниите.