🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

По-бързо изграждане на Edge инфраструктури

Новите технологии като IoT, A или 5G изискват надеждни IT и OT инфраструктурни системи - директно там, където се извършва производството - за крайни приложения

По-бързо изграждане на Edge инфраструктури
По-бързо изграждане на Edge инфраструктури
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Скоростта е от съществено значение. Дигиталната трансформация стимулира производствените компании да изграждат нови IT и OT инфраструктури за модерни приложения много по-бързо. Предпоставките това да се случи са системи от шкафове, базирани на обширна модулна гама от варианти, които могат да внедрят индивидуални решения просто, безопасно и по начин, надежден за бъдещето. Отговорът на тези изисквания е новата шкаф система на Rittal - VX, която беше представена на дигиталното издание на изложението в Хановер през 2020 г.

Новите технологии като Интернет на нещата (IoT), изкуствен интелект (AI) или 5G изискват надеждни IT и OT инфраструктурни системи - директно там, където се извършва производството - за крайни приложения. За да останат компаниите конкурентоспособни, IT и OT инфраструктурите трябва бързо да бъдат създадени или разширени, за да осигурят необходимата изчислителна мощ. Rittal предлага помощ с новата си система VX.

"VX IT олицетворява скоростта, гъвкавостта и модулността. Той също така дава на нашите клиенти спокойствие да знаят, че са идеално оборудвани за всички IT сценарии, които може да се случат в бъдещето", заяви Уве Шарф, управляващ директор на индустриалните и IT бизнес звена и маркетинг на Rittal.

Модерна платформа за шкафове определя темпото

Новото поколение IT шкаф система на Rittal в лицето на VX IT представлява най-бързият IT шкаф в света. Замислено като универсален и модулен вариант, решението може да се използва като мрежов и сървърен шкаф за различни крайни приложения. Допълнителен фактор и полза за клиентите е, че всички варианти на VX IT, проектирани с нашия онлайн конфигуратор, вече са тествани и сертифицирани, включително всички техни компоненти, в съответствие с международните стандарти като UL 2416, IEC 60950 и IEC 62368. Това означава, че няма нужда от допълнително сертифициране на готовата конфигурирана система. Това гарантира максимална свобода и спокойствие при конфигуриране на нови IT инфраструктури.

Процес на дигиталната поръчка

С VX IT компаниите могат да внедрят нови инфраструктури с безпрецедентна скорост - от един мрежов шкаф в производствената сграда до цялостен център за данни в разпределени производствени съоръжения. За тази цел Rittal увеличава пълния потенциал за дигитализация в полза на своите клиенти. Целият процес - от избора, конфигурирането и поръчването до доставката, е цифрово поддържан и прозрачен.

Максимална съвместимост и устойчивост в бъдеще

Важно за съществуващите клиенти: VX IT предлага съвместимост със съществуващите системи Rittal RiMatrix и други IT инфраструктури, реализирани с компоненти на Rittal. По този начин е възможно да се заменят отделни компоненти в съществуващите центрове за данни, както и да се разширят центрове за данни по желание.

Бърз монтаж Всеки, който работи в център за данни, ще иска умело проектирано и лесно за използване решение. Rittal последователно следва този принцип при разработването на VX IT. IT шкафът е проектиран за сглобяване от един монтажник, използва се и спестяваща време технология snap-in.

Товароносимост до 1800 кг

Друга ключова характеристика на VX IT е неговата голяма стабилност. Благодарение на усилената 19-инчова рамка IT шкафът има по-голяма вертикална стабилност от своите предшественици. Товароносимостта е потвърдена както от вътрешни тестове в Rittal, така и чрез външно сертифициране от Underwriters Laboratories (UL).

Всичко, от което се нуждае един шкаф

За VX IT се предлага широка гама от аксесоари, така че да може да се конфигурира индивидуално. Те включват опции за вратите и страничните панели, както и за пода и покрива, също и такива новости като новата вертикална LED лента за визуализация на състоянието в конкретния шкаф. Допълнителните аксесоари включват и решения за подреждане на мрежови кабели, мониторинг за параметри на средата, захранване и управление на оборудването в IT шкафа.