🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

С богатото си портфолио Rittal подкрепя стремежа към енергийна ефективност

Компанията предлага ефективни технологии, интелигентно обслужване и спестяване на разходи за енергия

С богатото си портфолио Rittal подкрепя стремежа към енергийна ефективност
С богатото си портфолио Rittal подкрепя стремежа към енергийна ефективност

Постоянно повишаващите се разходи за електроенергия карат все повече фирми да инвестират в енергийна ефективност. Нарастват призивите за стандартизирани решения, които могат да се адаптират гъвкаво към специфични изисквания. Енергийната система на бъдещето е цифрова и се основава на надеждни и устойчиви компоненти.

Използването на енергийно ефективни решения при захранващи и разпределителни или контролни и управляващи системи шкафове може да е от голяма полза. В много случаи си струва да се замени старото оборудване с нови, енергийно ефективни решения. Така могат да се постигнат значителни спестявания както по отношение на разходите за поддръжка, така и по отношение на консумацията на енергия.

Изборът на правилното решение за климатизираща система е жизненоважен, за да се гарантира дълъг експлоатационен живот на оборудването.

Rittal подкрепя стремежа към енергийната ефективност с богатото си портфолио за приложение при вятърни турбини, фотоволтаични системи, индустриални климатизиращи системи и водно охлаждане в IT инфраструктурите, които могат да издържат на всякакви условия на околната среда благодарение на здравите корпуси и координираната концепция за климатизация.

Как RITTAL успява да предложи на своите клиенти революционна енергийна ефективност и спестяване на разходи?

  • Благодарение на енергийно ефективни климатици серия Blue e+ с икономия на енергия, стигаща до 86% на базата на иновативна хибридна технология.
  • Благодарение на разработването на охладители, които могат да се наблюдават и управляват дистанционно, и интелигентни системи за наблюдение на основните параметри в шкафовете. Всички тези решения са съвместими с концепцията IIoT (индустриален интернет на нещата).
  • Благодарение на чилърите от серия Blue e+, базирани на DC инверторна технология за високопрецизно управление и 55% по-малко охлаждаща течност в резултат на микроканалната технология.
  • Благодарение на комплект вентилатор с външна решетка и филтър с енергийно ефективна EC технология.
  • Концепциите за климатизация от Rittal покриват пълния спектър от приложения, от охлаждане на един шкаф до цели центрове за данни. Безопасността и ефективността са нашите приоритети.
  • LCP CW - изключително високи топлинни натоварвания се разсейват от IT шкафовете чрез топлообменници въздух/вода.
  • LCP DX - идеален за охлаждане на малки и средни IT приложения.

Дългогодишният клиент на "Ритал" ЕООД - "Аурубис България", който произвежда висококачествена мед от меден концентрат и рециклирани материали, се фокусира върху методите за повишаване на енергийната ефективност. Целта на компанията е да стане неутрална по отношение на климата не по-късно от 2050 г. и за тази цел вече изпълнява няколко проекта за намаляване на въглеродните емисии във всеки от своите производствени обекти. Така че, след като на "Аурубис" беше представена климатизиращата система Blue e+ на Rittal, мениджърският екип, вземащ решения, пожела да провери дали обещаните спестявания на енергия от 75% са реалистични. И мениджърите бяха положително изненадани.

267-дневен пробен период

Тестовете са продължили 267 дни при напълно идентични условия, за да може "Аурубис" да направи директно сравнение. Компанията дори удължи стандартния си тестов период с два месеца, тъй като климатичните системи в крайна сметка са изправени пред различни условия в зависимост от годишния сезон. Тестовете на устройствата Blue e+ показаха 86% по-ниска консумация на енергия - такаобещаната енергийна ефективност от 75% дори е надхвърлила стойността си с 11%. Освен това не се консумира реактивна енергия; годишната икономия на енергия възлиза на 8818 kWh. Това убеди "Аурубис" и сега компанията използва 42 броя Blue e+ устройства.

RITTAL - ефективни технологии, интелигентно обслужване и спестяване на разходи за енергия!

Нашето мислене е в синхрон с вашите процеси!