Академичен достъп | Календар със събития - юни 2023

Календарът със събития е изготвен специално за читателите на "Капитал" от академичната му програма и е достъпен за всички участници в нея, които получават месечния ѝ e-mail бюлетин. Той се подготвя от журналисти на медията, които подбират подходяща за академичната аудитория информация - от анонси за стажове и стипендии до образователни статии по актуални теми, анализи, както и вдъхновяващи бизнес истории. За програмата можете да прочетете повече тук.

06.06

Събитието "Среща на бизнеса във Варна и региона" ще се проведе на 6 юни 2023 г. от 10:00 ч. в "Интернационал Хотел Казино и Тауър Суитс", к.к. Златни пясъци, зала "Импресия", като част от платформата "Капитал Градове".

16.06 - 17.06

След узпеха си в галерия DOZA в София зложбата "Историята зад кориците: 30 години "Капитал" гостува в Пловдив. Може да бъде намерена в галерия Aeterna на ул. "Княз Александър I-ви" 26 (до rock & bar "Безистенъ" и магазин "На тъмно").

08.06

Ecommerce and Retail Summit 2023 ще срещне лидерите и иноваторите от ритейла и електронната търговия, плащанията, логистиката, маркетинга и други свързани сектори, за да дискутират заедно стратегиите и инструментите за навигация на промените. Конференцията ще се проведе на 8 юни на живо в "София тех парк", като ще може да бъде проследена и онлайн.

14.06 - 18.06

Лятното издание на "Капана фест" в Пловдив ще се проведе през третата седмица на юни. Традиционният вече базар "Капана" ще предложи на посетителите на феста нова селекция от артисти, брандове, автори, работилници за деца, щандове за грамофонни плочи и много други. Акцентът тази година ще е музикалната програма, а сред изпълнителите и групите са Mila Robert, TDK, Woomb и Abysmatic.

15.06

Поредно издание на "Поетите Live" в Sofia LIVE club с най-хубавите български стихотворения, рецитирани на живо от актьори като Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Иван Бърнев, Луиза Григорова-Макариев, Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Бойко Кръстанов. Музикалното оформление ще е на маестро Антони Дончев.

16.06 - 17.06

След пет издания в Благоевград (2015 - 2019 г.) фестивалът за съвременна френска музика Francofolies de Bulgarie се мести край гребния канал в Пловдив, където сред изпълнителите са LP, Imany, Maitre Gims, Helena Paparizou и Gente de Zona, а българските участници са Миро и Молец.

17.06

Шестнадесетият Sofia Pride ще се проведе в събота, 17 юни 2023 г., по улиците на София. Той е традиционното шествие в подкрепа на ЛГБТИК+ общността (лесбийки, гей, бисексуални, транс, интерсекс и куиър хора). След като миналата година събитието събра близо 15 000 души, тази година организаторите канят всеки, който цени свободата, да се включи в изданието през 2023 г.

19.06

Tom Jones с концерт в София на 19 юни в Зала 1 на НДК, част от световното му турне Аges and Stages. Изпълнителят идва отново в България по покана Fest Team и Live Nation.

19.06 - 25.06

Литературният фестивал "Пловдив чете" е форум, който събира създателите на книги и читателите. Провежда се за двадесет и първи път като част от календара на културните събития на Община Пловдив. Домакин е издателство "Жанет 45", а съорганизатори са също Министерството на културата, Народна библиотека "Иван Вазов" и Асоциация "Българска книга".

20.06

Откриване на десетото юбилейно издание на фестивала Opera open на античния театър в Пловдив. Фестивалът се организира от Държавна опера Пловдив.

22.06 - 24.06

12-то издание на Балкански винен фестивал ще се проведе в специално изградено винено градче под открито небе, точно пред НДК в София. Тази година музикален акцент на събитието ще бъде джазът.

22.06 - 25.06

в Кино "Кабана" в София ще се проведе лятното издание на SoFest. Фестът започва с концерт - представяне на новия проект на Теодосий Спасов, заедно с Тихомир Хойсак и Филип Новосел от Хърватия, съчетаващ традиционни български и балкански ритми. Сред останалите акценти в програмата са още нови музикални проекти - на Нина Николина и Калин Вельов с техния етно-електрония Pendara Ethno Project, и на Добрин Векилов-Дони, Славин Славчев и Венко Поромански с Acoustic Queen Project. Дневната програма ще предложи за децата и техните придружители представления, музикални, занимателни и образователни ателиета с вход свободен.

30.06 - 01.07

Street GIN & Prosecco festival Kapana се организира за 4-та поредна година в Пловдив и е цветно купонджийско събитие за весели хора, които обичат откритите събития с качествени питиета, времето с приятели и хубавата музика. Ще се наслаждаваме на джин, тоник, просеко и пенливи напитки от цял свят.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал