Академичен "Капитал": Образованието не е подготовка за живота

Информация за стажове и стипендии за студенти в първия брой на бюлетина, част от Академичната програма на "Капитал"

"Капитал" предоставя силно намалена цена на месечния и годишния си абонамент за студенти и преподаватели в българските университети
"Капитал" предоставя силно намалена цена на месечния и годишния си абонамент за студенти и преподаватели в българските университети
"Капитал" предоставя силно намалена цена на месечния и годишния си абонамент за студенти и преподаватели в българските университети    ©  Капитал
"Капитал" предоставя силно намалена цена на месечния и годишния си абонамент за студенти и преподаватели в българските университети    ©  Капитал
Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

В академичната програма на "Капитал" можете да се включите чрез регистрация на официалната ѝ страница, като използвате e-mail, предоставен ви от университет в страната.

"Образованието не е подготовка за живота - то е самият живот", е казал американският философ и образователен реформатор Джон Дюи. Той е смятал, че човек се учи през целия си живот. "Капитал" вярва, че ученето започва още с появяването на този свят, когато новороденото се учи да използва белите си дробове, после да се храни, говори, ходи самостоятелно. Като подрастващ в училище изучава основополагащи науки и трупа знания, които да му помогнат по-късно в живота. Следва в университет, където придобива задълбочени познания за професията, с която желае да се занимава след това. Сред академичната среда изгражда важните умения, които да му помогнат да се развива в бъдещата си професионална кариера.

Именно затова "Икономедиа", издател на вестник "Капитал", създаде своята програма, насочена към академичните среди в страната. Вече 30 години медиата прави качествена и независима журналистика, като създава задълбочени материали с коментари и анализи на политическите и икономическите процеси в страната и в света. Стремейки се да предоставя на читателите си проверена информация, "Капитал" вярва, че съдържанието, което създава, ще е полезно на студентите в българските висши учебни заведения (ВУЗ).

Освен към студентите в България програмата е насочена още към техните преподаватели, както и служителите на университетите. Тя дава възможност за месечен или годишен абонамент срещу символична цена, която е над 75% по-ниска от стандартната. Освен до актуалните статии и 30-годишния архив на "Капитал" абонатите получават и месечен e-mail бюлетин с полезна информация за стажове, практики и стипендии, образователни текстове по актуални теми, анализи и вдъхновяващи бизнес истории.

Стажове и стипендии

Първото издание на бюлетина беше изпратено в началото на месеца до абонатите, които вече са се включили в академичната програма на "Капитал". Специално за него екипът на "Кариери", част от медийната група на "Икономедиа", подбра списък със стажове и обучения, които ще се проведат или започват през юни. Сред тях са поместени летни позиции в компании като "Kaufland България", Speedy и "Кока-Кола ХБК България". Вниманието привлича и стипендията от 30 хиляди лева в конкурса "Предприемачи в науката" на фондация "Карол Знание".

Полезна информация

Като част от бюлетина може да бъде открит полезен текст от "Кариери", в който кариерният консултант Михаела Георгиева съветва търсещите работа за какво трябва да внимават, когато разглеждат обяви за работа.

В текст отново на сайта на "Кариери" може да се прочете за това как по данни на "Интеграл" след излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) и повишените такси за обучение на острова, за учебната 2022/2023 г. Нидерландия е отново най-предпочитаната дестинация за българските кандидат-студенти.

Информация за най-търсените през 2023 г. осем професии е поместена в текст също за "Кариери".

Голямата тема

Който вече е разгледал изложбата "Историята зад кориците: 30 години "Капитал" (след София до 17 юни тя е достъпна в галерия Aeterna в Пловдив), сигурно е забелязал, че една от включените в нея корици е от брой 15 от 2007 г., малко след присъединяването на България в ЕС. Темата на броя е посветена на еврото и очакванията за приемането му през 2011 г. Днес, 12 години по-късно, то все още не е официалната валута в страната.

За това докъде сме стигнали с покриване на изискванията за присъединяването на страната към еврозоната екипът на академичната програма на "Капитал" подбра няколко актуални текста по темата.

Успешен капитал

Като част от академичната си програма медиата започна да организира специални срещи/разговори с успели предприемачи и експерти. Първата беше с Атанас Райков, вицепрезидент за ключови пазари в Rakuten Viber. Разговорът проведе главният редактор на "Капитал" Алексей Лазаров, а в него Райков разказва за пътя си от студент в университета до вицепрезидент на технологична компания като Viber, значението на мотивацията и доброволчеството, както и за любовта към полезната и качествена журналистика. Записът от разговора е наличен и в профила на "Капитал" на платформата за видео съдържание YouTube.

Календар

И тъй като не може само да се учи и работи, "Капитал" подбра на едно място списък с няколко интересни фестивали, изложби, концерти и конференции, които са предвидени през юни.

Месечният бюлетин "Академичен Капитал" е достъпен за всички участващи в програмата "Академичен достъп". Останалите бюлетини на "Капитал" можете да разгледате тук.
Все още няма коментари
Нов коментар