Най-големият финансов форум събира в София финансисти, мениджъри и инвеститори

Организираният от "Капитал" Financial Summit ще се проведе на 26 март

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Обозримият край на високите лихви върна апетита за риск - борсите са на рекордни нива, криптовалутите възкръснаха и вече са с исторически високи стойности, а рецесията все така се разминава. Дори на позамрелия сектор с дялово финансиране има признаци на живот - сaмо преди дни дигиталната банка Monzo набра над 400 млн. долара капитал от инвеститори, което я оцени на близо 5 млрд. евро.

Историята е показала, че финансовото бъдеще трудно се прогнозира, а то често носи изненади. Какво ще е то ще разберем по време на най-големия финансов форум с София, организиран от "Капитал". На 26 март в Grand Hotel Millennium Sofia Financial Summit ще събере финансисти, мениджъри, инвеститори, стартъпи, представители на регулаторите и институциите.

В първата сесия на форума от сцената бъдещите трендове за растеж в банковия, финансовия и финтех сектора ще очертаят водещи монетаристи, риск мениджърът в сектор финанси към Европейската комисия Илияна Цанова, главният изпълнителен директор на ОББ Питър Рубен и други представители на финансовия и консултантския сектор.

Какви са възможностите за финансиране и колко е наличният капитал в екосистемата - от държавните фондове, през рисковия капитал до посредничеството на борсата. В няколко дискусионни панела и интервюта на сцената представители на небанковия финансов сектор ще направят своите препоръки и ще споделят своя опит. Дигитализацията на всички процеси във финансите също е ключов акцент през последните години, като очевидно той е и основният двигател за привличане на нови потребители и създаване на нови услуги.

Представители на млади компании ще разкажат своите истории, а от първия български еднорог Payhawk ще научим как да спестите време и пари за всеки разход на компанията чрез цифрова трансформация и как се създава и развива финансов екип за нуждите на (хипер) разрастващ се бизнес. Ще чуем и историята зад най-голямата публична компания в България - "Шелли груп", която направи пробив във Франкфурт и носи трицифрен растеж на своите акционери.

Ивайло Пенев, изпълнителен директор на "Елана фонд мениджмънт", ще разкаже какви са трендовете при алтернативните инвестиции за управление на оборотния капитал, както и стратегии как да мотивираме и задържим хората в компанията.

Financial Summit ще е посвети няколко панела и на криптоиндустрията - как новите регулации ще стимулират или ограничат развитието в сектора, факторите за растеж чрез инвестиции в блокчейн технологии, както и станаха ли по-устойчиви и достъпни инвестициите във виртуални валути; колко доходност носят те. Така за първи път "Капитал" ще събере и водещите представители на криптосектора в България.

Всичко за форума - програма, лектори и регистрация, може да намерите тук.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар