🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Подкаст: Изборите, на които нищо не стана

Изводите от изборите и накъде след тях

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Плюс пет-десет депутати тук, минус пет-десет депутати там. Есенните избори не доведоха до коренна промяна в политическия пейзаж и до някаква степен направиха съставянето на редовно правителство още по-сложна задача. Заедно с това идват и рисковете, че България изпада в безвремие без приоритети.

Тазседмичният епизод на "Гласът на Капитал" се фокусира върху изводите от изборите и какво евентуално следва от тях. Гост на водещия Йоан Запрянов е главният редактор на "Капитал" Алексей Лазаров. Двамата обръщат внимание на сложната конфигурация в парламента, възможностите пред ГЕРБ, резултатът на "Възраждане", митичната "евроатлантическа коалиция" и възможността за още едни избори след едва няколко месеца.

Гласът на "Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    fpd1488699386518396 avatar :-|
    Ivan Mitev

    Сега правителството употребява основен метод за публични финанси с лошо влияние за покупателната способност на националната валута. Неправилната финансова политика е водеща причина за сегашната инфлация.
    При създадените условия, правителството колкото повече работи за икономически прогрес – толкова повече са щетите.
    Правителството взима заеми за да плати щети от допусканата слабост. Ресурсите за плащане на тези щети са ограничени. Трудностите се увеличават.
    Ако не се допускаше грешката при държавните финанси – правителството нямаше да има сегашните дългове.
    Заради финансовата неправилност, правителството е с подсигуряван политически провал.
    Защо продължава да понасяме щети от лошия финансов метод?
    Възможна е полезна промяна. С подобрен държавен основен метод за публични финанси е постижимо успешно правителство.

    Нередност?
Нов коментар