Историческият срив на цената на американския петрол

Кои са печелившите и кои са губещите от кризата, която обхвана петролния сектор и фючърсните пазари, чуйте в петия епизод на подкаста "Парите говорят"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Ниската икономическа активност и слабото търсене на петрола като ефект от пандемията от коронавирус предизвикаха срив в цената на американския петрол до отрицателна територия в понеделник, 20 април. Складовете на рафинериите са препълнени с неизползвана суровина. Това се случи за първи път в историята.

А защо и какви ще са ефектите от това е темата на новия епизод на подкаста за инвестиции "Парите говорят". В него водещите Еленко Еленков и Иван Ненков коментират кой ще спечели и кой ще изгуби от това необичайно движение на пазара и как ще се отрази на цената на петрола за крайния потребител. В епизода ще чуете още прогноза как ще се движат цените на петрола в следващата година.

Бележка от редактора: Разговорът е записан на 21 април.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Парите говорят" в Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или ни последвайте в SoundCloud. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

"Парите говорят" е подкаст сериал за инвестиции и финансово планиране на мрежата за български подкасти "Говори интернет" и "Капитал". В поредица от епизоди интересни и компетентни събеседници съветват как да се инвестира умно в недвижими имоти, криптовалути, борсово търгувани фондове, финансови иновации, алтернативни източници на енергия, AI и др.

Всички епизоди от първия сезон на "Парите говорят" можете да намерите тук.

Чуйте и предишния епизод:

Замръзналият пазар на имоти или последствията от COVID-19 върху сделките

Предприемачът Бисер Боев коментира как ще се движат цените на жилищните имоти в София след разхлабването на извънредното положение

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал