🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Защо непрекъснатото обучение е от съществено значение в днешния бизнес ландшафт

Ани Филипова, представител на Университета на Северен Илинойс (NIU) за Източна Европа

Ани Филипова, представител на Университета на Северен Илинойс (NIU) за Източна Европа
Ани Филипова, представител на Университета на Северен Илинойс (NIU) за Източна Европа
Ани Филипова, представител на Университета на Северен Илинойс (NIU) за Източна Европа
Ани Филипова, представител на Университета на Северен Илинойс (NIU) за Източна Европа
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Визитка

Ани Филипова е представител на Northern Illinois University (NIU) за Източна Европа, член на NIU MBA Board of Executive Аdvisors, основател на Change Advisory.

В епоха на бързи технологични нововъведения и променящи се пазарни динамики да останеш актуален на пазара не означава да следваш тенденциите, а да си начело в тяхното прилагане. За професионалистите във всички индустрии способността за усъвършенстване и приемане на новостите е жизненоважна за устойчивостта и успеха на кариерата.

Необходимост от постоянно образование

С еволюцията на бизнес моделите, организацията на работа и дигитализацията разликата между наличните умения и тези, необходими за да посрещнем бъдещите предизвикателства, нараства. Затова и тези, които се ангажират с непрекъснатото обучение както в индивидуален, така и в корпоративен аспект, ще са напред в иновациите и ще успяват да превърнат потенциалните препятствия във възможности за растеж.

Решения,предоставени от Northern Illinois University

За да отговори на тази належаща нужда, Northern Illinois University (NIU) предлага всеобхватни образователни решения в България от 2022 г. насам. Тези програми са разработени, за да помогнат на обучаващите се да надградят знанията си с всички нови тенденции в управлението на бизнеса и да усъвършенстват своите лидерски и управленски качества, за да бъдат релевантни в една нова, дигитална и бързо променяща се бизнес действителност. Какво предлагаме:

  • МВА: Тази уникална програма е единствената в България, която предлага диплома от бизнес училище, класирано сред топ 4% в света, с престижната акредитация AACSB. Програмата съчетава развитието на професионални и лични умения, превръщайки студентите не просто в мениджъри, а в лидери, от които бизнесът днес критично се нуждае. С гъвкав формат, който включва 60% онлайн обучение и присъствени занятия в София, и конкурентна местна цена програмата гарантира, че студентите могат да продължат своето образование без да прекъсват професионалните си ангажименти.
  • Сертифицирани курсове за обучение: Обхващайки важни актуални теми като изкуствен интелект, организационно поведение и управление на промените, тези двудневни курсове в София са идеални за професионалисти, които искат да подобрят уменията си по специфични съвременни предизвикателства. Курсовете обещават да предадат на участниците знанията, необходими за адаптиране в непрекъснато променящи се бизнес среди.
  • Мини МВА за корпоративни клиенти: Предназначена за компании, които искат да повишат квалификацията на своите служители. Тази поредица включва пет интензивни курса по теми като изкуствен интелект, дигитална трансформация, ESG (екологично, социално и управленско управление), организационно поведение и управление на промяната. Провеждани от уважавани преподаватели от NIU и бизнес лидери от целия свят, тези сесии са предназначени да насърчават прилагането на реални умения и стратегическо мислене. Всеки участник получава сертификат, като кредитите могат да бъдат прехвърлени към всяко учебно заведение с акредитация AACSB (тук фигурират всички училища от бръшляновата лига като MIT, Harvard, Oxford), предлагайки плавен път към по-нататъшно образование.

Докато продължаваме да наблюдаваме безпрецедентни промени във всички сектори, значението на непрекъснатото обучение не трябва да бъде подценявано. Предложенията на NIU в България са повече от просто образователни програми - те са модерни начини да придобиете знания по актуални съвременни нововъведения. Независимо дали искате да подобрите лидерските си умения, или да подготвите работната си сила за бъдещи предизвикателства, NIU предоставя инструментите и знанията, необходими за процъфтяване в съвременния бизнес пейзаж.

Научете повече на - https://emba-sofia.com/