Chaos Group ще увеличи екипа си в България

За 2015 г. българското дружество "Хаос софтуер" има приходи от 26 млн. лв. и е на печалба от близо 5.5 млн. лв.

Владимир Койлазов (вдясно) и Петър Митев показаха "Оскар"-а за технологични постижения в киното.
Владимир Койлазов (вдясно) и Петър Митев показаха "Оскар"-а за технологични постижения в киното.
Владимир Койлазов (вдясно) и Петър Митев показаха "Оскар"-а за технологични постижения в киното.    ©  Мария Съботинова
Владимир Койлазов (вдясно) и Петър Митев показаха "Оскар"-а за технологични постижения в киното.    ©  Мария Съботинова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Производителят на технологии, свързани с компютърна графика, Chaos Group ще търси нови специалисти за екипа си в България. Това съобщи изпълнителният директор и съосновател на компанията Петър Митев във вторник. Тя е създала един от най-успешните глобални продукти за 3D визуализация – V-Ray, а другият съосновател - Владимир Койлазов, получи "Оскар" за технологични постижения в киното за 2017 г.

"Продължаваме да търсим нови специалисти от различни сфери – освен програмисти, към екипа прибавяме продуктови мениджъри, 3D специалисти, специалисти по осигуряване на качеството, хора с мениджърски опит за управление на дивизии в компанията, специалисти по маркетинг и продажби и др.", казва Митев, цитиран в съобщение от компанията.

От там уточниха за "Капитал", че нямат конкретен брой специалисти, които смятат да наемат, и талантливи хора винаги са добре дошли в екипа. В момента в Chaos Group работят над 200 души, като тя има и стажантска програма, с която дава шанс на млади таланти в програмирането и 3D визуализацията да се развият и останат на работа.

Компанията е основана през 1997 г. и днес има офиси в България, САЩ, Япония и Южна Корея. Двете развойни звена са в София и Балтимор. Компанията е създала мрежа от 250 дистрибутора по света и в момента е работодател на 210 души, 180 от които в София.

За 2015 г. българското дружество "Хаос софтуер" има приходи от 26 млн. лв. и е на печалба от близо 5.5 млн. лв., сочи справка в търговския регистър. В края на миналата година компанията обяви, че инвестира 2 млн. евро в испанския стартъп Cl3ver, който прави възможни интерактивни визуализации в реално време.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    drilldo avatar :-P
    Георги Георгиев
    • - 1
    • + 1

    Виваком и V-ray: Кой от кого е изкопирал?

    Поздравления за успехите и само напред!

    Нередност?
  • 2
    bretschneider avatar :-|
    bretschneider
    • + 2

    Тези хора са наистина ГОЛЯМА РАБОТА, нека ни служат за пример ;)

    Да са живи и здрави :)

    Нередност?
Нов коментар