🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Eventplus иска да помага на организаторите на събития

Платформата се стреми да се превърне в електронен органайзер за конференции

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Създадена преди две години и половина, Eventplus.bg е платформа, която свързва всеки, който организира събитие, със собствениците на зали, хотели, оборудване, с доставчиците на необходимите им услуги. Целта ѝ е да улесни всички участници в процеса, така че резултатът от усилията им да е добре организирано събитие, за кратко време и на по-добра цена.

Онлайн платформата дава възможност чрез нея да бъдат открити самостоятелни по-малки зали, разнообразни конферентни зали или зали за тържества и частни събития в хотели, конгресно или кетъринг оборудване, видео- или фотоуслуги, декорация, аниматори, сватбени водещи, диджеи.

"Решението ни да създадем такава платформата се роди най-вече от липсата на такъв инструмент за България. От нашите нужди като организатори да улесним работата си, да имаме обобщена информация, събрана на една място. След което решихме, че това ще е полезно не само за нас, но можем да разширим услугата и да съдействаме на доставчиците и най-вече на малките и средните фирми да оптимизират разходите си за реклама. Половин година по-късно интерес към услугата проявиха и хотелите като основен доставчик на събития и добавихме категорията "Ивент център", обяснява Ралица Иванова.

Според Иванова EventPlus е ефективна, защото улеснява комуникацията между организатори и доставчици на услуги. "Само с няколко клика посетителите на сайта откриват подходяща зала, оборудване или необходим партньор, за да организират успешно събитието си", казва тя. По думите ѝ платформата предлага на потребителите преди всичко възможността да спестят един от най-ценните ресурси - време - като открият бързо подходящия партньор спрямо желаните критерии. Другото полезно е, че сайтът предлага информацията освен на български също и на английски, което да разшири потенциалните потребители на информация от него.

Едни от най-ценните инструменти на платформата са нейните безплатни филтри за търсене - по местоположение, вид на събитие и неговата категория, начин на подреждане на зала и необходим брой места, брой стаи (за хотелите). Чрез картата по местоположение ясно се вижда локацията, а чрез street view потребителите бързо могат да се пренесат в конкретния обект и да го разгледат отвътре. Да изчислят разстоянието и посоката при пътуване.

Някои от партньорите на платформата предоставят допълнителен процент отстъпка, ако се ползва директната форма на сайта за запитване.

Обновяването на информацията в сайта става поетапно. "В рамките на две години предложенията са над 300. В това число влизат над 60 хотела, над 250 зали и още допълващи услуги – и техният брой непрекъснато се увеличава", обяснява Ралица Иванова. Основните партньори на EventPlus са хотелите.

Платформата предоставя на доставчиците на услуги собствено място, където да представят и рекламират бизнеса си пред профилирана аудитория. Участието е платено, като вариантите са три и са описани на сайта.

"Отскоро се появиха платформи, които се опитват да копират услугите ни, за което сме много горди и не ги смятаме за конкуренция в никакъв случай. На този етап преднината, която имаме, и опитът, който натрупахме, ни дават безспорно предимство", коментира Иванова.

Екипът вече е планирал създаване на нов сайт с още по-добри функционалности.