🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

HQ96: Коуъркинг пространство за вдъхновение

Модерната бизнес сграда предлага много предимства за клиентите

Марина Пандуров от HQ96: Помагаме на бизнесите да се фокусират върху основните си дейности и да растат
Марина Пандуров от HQ96: Помагаме на бизнесите да се фокусират върху основните си дейности и да растат
Марина Пандуров от HQ96: Помагаме на бизнесите да се фокусират върху основните си дейности и да растат
Марина Пандуров от HQ96: Помагаме на бизнесите да се фокусират върху основните си дейности и да растат
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Светли, просторни помещения, аранжирани с топли дървени панели, практични, но елегантни мебели, оградени с ненатрапчива зеленина. А насреща - гледка към Витоша. И всичко това в рамката на характерните V-образни елементи, които не само отвън, но и във вътрешността на сградата напомнят на посетителя, че се намира в "Елипс център" - бизнес сграда - носител на редица престижни архитектурни награди.

Това е коуъркинг пространството HQ96. То съчетава удобствата на модерната бизнес сграда и комуникативното място - на бул. "Цариградско шосе", на минута пешеходно разстояние от метростанция "Интер експо център". Така HQ96 e удобно решение за идващите от центъра на града - с кола, с градския транспорт, с велосипед.

В помощ на растежа на бизнеса

"Предоставяме на клиентите си пълен пакет услуги, които да отговарят на нуждите им и същевременно им позволяват да не мислят за нищо, свързано с офиса", казва Марина Пандуров от HQ96. "Tака вярваме, че помагаме на бизнесите в нашето пространство да се фокусират върху основните си дейности и да растат", продължава тя.

"Друго голямо предимство за клиентите ни е пълната гъвкавост, която пространството им предлага. HQ96 е много просторен офис и всеки наш клиент - компания или физическо лице, може да използва толкова бюра, колкото му трябват в момента", добавя мениджърът.

Да смениш фокуса, за да върнеш продуктивността

"Мястото е изключително комуникативно. Лесно се стига от всяка точка на София, което е много важно за нас. Другото, което ни впечатли, е пространството, с което разполагаме. Имаме достатъчно светлина, прекрасна гледка, уединение и тишина, когато се изисква съсредоточаване върху важни срещи или задачи", коментират от Expert Allies - компанията, която в момента е най-големият наемател в HQ96.

От фирмата изтъкват като особено важна възможността офис служителите да се раздвижат в широкото пространство на HQ96, да сменят обстановката, да презаредят. "Офисът ни е оборудван с най-важните неща: зали за срещи, офис техника, кухня с всичко необходимо и не на последно място - различни локации за отдих. Както знаем, работата на бюро не е свързана с особено движение, но тук имаме възможност да се преместим, да сменим фокуса за малко и това да възвърне продуктивността", коментират от Expert Allies.

Всеки е добре дошъл тук

Пространството е подходящо за работа на променящи числеността си екипи. В HQ96 има многобройни възможности - от т.нар. hot desk, в който човек сяда където реши, до затворени пространства за екипи до 7 души. Така, ако една компания се разрасне, лесно и бързо може да увеличи броя заети места в HQ96.

В случая с Expert Allies, която дългосрочно прилага remote политика и освобождава хората си от задължителното присъствие в офиса, посланието е, че всеки е добре дошъл тук. В голяма част от случаите офисът се използва за интервюта, бизнес срещи и посрещане на нови служители.

Възможностите са многобройни както за по-големи компании, така и за единични клиенти. HQ96 предлага т.нар. виртуален офис, позволяващ работа от разстояние без разходите, съпътстващи поддръжката на физическо офис пространство. Едновременно с това при нужда веднага може да се организира бизнес среща в някоя от конферентните зали.

Всичко е включено в цената

Компанията работи за удобството както на хората, които не са привързани към определено място и се радват на промените, така и към тези, които предпочитат да разполагат със "собствено" работно пространство, което да не делят с друг. Услугата "частен офис" е за хората, които се нуждаят от повече сигурност в динамичната коуъркинг среда.

В крайната цена на услугата са включени поддръжката на офиса, всички режийни разходи - включително и кафето за служителите. Допълнително удобство са наличието на фитнес център, близостта на търговски център и хипермаркет, както и изложбените зали на "Интер експо център". Според Марина Пандуров освен това 360-градусовата панорамна гледка от целия град до Витоша в цялата й прелест е извор на добавена стойност и вдъхновение.

Сградата на бул. "Цариградско шосе" е носител на престижната архитектурна награда BIGSEE за 2020 г. в категорията "Обществена и търговска архитектура", а през същата година е обявена и за "Сграда на годината" в традиционния конкурс на "ГРАДЪТ медиа груп".