🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Германецът Ралф Бартолайт е новият главен изпълнителен директор на bTV

Той сменя Мартин Швехлак, който остава в компанията и ще отговаря за новини и дигитално съдържание

Ралф Бартолайт повече от 20 години е бил част от германската ProSieben Sat.1 Media SE, а преди поста му в bTV е бил съветник в CME.
Ралф Бартолайт повече от 20 години е бил част от германската ProSieben Sat.1 Media SE, а преди поста му в bTV е бил съветник в CME.
Ралф Бартолайт повече от 20 години е бил част от германската ProSieben Sat.1 Media SE, а преди поста му в bTV е бил съветник в CME.    ©  bTV
Ралф Бартолайт повече от 20 години е бил част от германската ProSieben Sat.1 Media SE, а преди поста му в bTV е бил съветник в CME.    ©  bTV
Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

От началото на 2023 г. "бТВ медиа груп" ще се управлява от Ралф Бартолайт, който поема поста главен изпълнителен директор. Той заема мястото на Мартин Швехлак, който въпреки промените ще продължи да отговаря за новини, дигитално съдържание и уеб проекти в групата. Това е втора управленска промяна на няколко нива, след като през 2020 г. инвестиционната група PPF придоби групата Central European Media Enterprises (CME), която освен "bТВ медиа груп" има медийни бизнеси още в Чехия, Словакия, Словения и Румъния. На българския пазар PPF притежава още телекома "Йеттел България".

След сделката групата телевизионни компании бяха оглавени от бившия главен изпълнителен директор на "Нова броудкастинг груп" Дидие Щосел. bTV обаче не попадна под неговото управление. Затова единствено българската медийна група беше отделена в отделно дружество - CME Bulgaria, което досега се ръководеше от чешкия мениджър Любош Йетмар. Сега обаче от българската медийна група съобщават, че той ще прехвърли всички отговорности по надзора на бизнес операциите на българския пазар на Душан Швалек, главен оперативен директор на CME и настоящ член на надзорния съвет на bTV.

Новият мениджър

Германецът Ралф Бартолайт има дългогодишен медиен опит. Повече от 20 години е бил част от германската ProSieben Sat.1 Media SE, като последната му позиция е главен директор за специални проекти на групата. Негов фокус в медиите и развлекателното съдържание включва както оперативна, така и финансова дейност, създаване на съдържание и дигитални проучвания. Преди да се присъедини към групата ProSiebenSat.1 през 2005 г., Бартолайт е бил журналист в изданието Frankfurter Allgemeine Zeitung и кореспондент на Deutsche Presse Agentur (dpa) в Москва и Лайпциг. Непосредствено преди поста му в bTV от ноември тази година той е назначен за съветник в групата на CME.

"Щастлив съм да приветствам Ралф в екипа на bTV. Неговият обширен поглед върху международните медии, развлекателното съдържание и най-вече опитът му с иновациите и дигитализацията в нашата индустрия ще го позиционират по най добрия начин, за да ускори нашите амбициозни планове за растеж на bTV", коментира за медиите Душан Швалек.

За 2021 г. "bТВ медиа груп" отчита приходи 149.3 млн. лв. и печалба в размер на 22.2 млн. лв. В портфолиото на медийната група влизат каналите bTV, bTV Cinema, bTV Action, bTV Lady, bTV Comedy и Ring. Сред дигиталните активи на дружеството са осем сайта, както и дигиталната платформа VOYO.BG. "Радиокомпания Си Джей" е дъщерно дружество на "bТВ медиа груп", под чиято шапка са радиостанциите Z-Rock, bTV Radio, N Joy, Jazz FM и Classic FM.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    drilldo avatar :-|
    Георги Георгиев

    За сметка на това дневната доза новини за катастрофи и битова престъпност ще продължи коснтантно. Ежедневното производство на загубеняци в България не трябва да бъде прекъсвано!

    Нередност?
Нов коментар