🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Crayon разширява бизнеса си в Централна и Източна Европа, отваря офис в България

Разработва собствен модел за подпомагане на клиентите в дигиталната трансформация

Crayon разширява бизнеса си в Централна и Източна Европа, отваря офис в България
Crayon разширява бизнеса си в Централна и Източна Европа, отваря офис в България
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Crayon е водеща консултантска компания в областта на услугите за дигитална трансформация. Благодарение на уникални IP решения и експерти на високо ниво Crayon помага за оптимизиране на възвращаемостта на инвестициите на своите клиенти във високотехнологични ИТ проекти. Crayon има над 17 години опит в предоставянето на софтуерни услуги и облачна оптимизация във всички аспекти.

Преди четири години Crayon започна своето пътуване от скандинавска компания към международна. През 2015 г. Само 25% от брутната печалба идва от международните пазари, докато през последните 12 месеца тя е 41%.

Резултатът от 3Q на Crayon е над очакванията, което е показателно за международното развитите на компанията през последните години. Приходите са нараснали до 313,9 милиона долара, като увеличението е с 66% спрямо същия период на миналата година, а брутната печалба от 42 милиона долара се е увеличила с 27%.*

Към момента заедно с офиса си в България Crayon отваря и други в целия регион на Централна и Източна Европа. Компанията има водещи партньорства с всички големи световни производители на софтуер като Microsoft, Adobe, Oracle, Vmware, Citrix, IBM, Symantec, VEEAM. А това не е случайно заради сериозния опит в оптимизирането на обемно лицензиране на софтуер, различни облачни технологии, дигитално инженерство, машинно обучение и прогнозен анализ.

Новите индустриални тенденции като дигиталната трансформация, Интернет на нещата и изкуствен интелект дават големи възможности за внедряване и използване на най-съвременни технологии. Crayon разработва собствен модел за подпомагане на клиентите в дигиталната трансформация, като покрива всичките необходими стъпки от идентифициране на нуждите на бизнеса до безпроблемното внедряване на цялостния процес.

В България Crayon ще развива и предлага следните услуги:

• SOFTWARE & CLOUD ANALYTICS Консултациите за оптимизиране и правилното лицензиране на софтуера, които Crayon предоставя на своите клиенти, винаги са добре обосновани и съобразени с цялостната ИТ инфраструктура и нужди на компаниите, а не само с препоръките на производителите.
Фирмата притежава висока експертиза за управление на лицензи за различен тип клиенти и партньори - корпоративни клиенти, средни предприятия, публичен сектор, и на доставчици на облачни решения и услуги. • CLOUD & CONSULTING SERVICES Портфолиото на Crayon включва широка гама от абонаментни и облачни услуги, които ще подпомогнат бизнеса на всеки клиент. • AI & MACHINE LEARNING

Организациите могат да използват конкурентните предимства, които Crayon предлага, чрез оптимизация на големи бази данни, използване на най-добрите глобални практики, AI ориентирани приложения и решения за машинно обучение.

В момента Crayon разполага с AI центрове за компетентност в САЩ и Северна Европа, а скоро предстои отваряне и в Близкия изток, Югоизточна Азия и Централна и Източна Европа.

Crayon ще развива и партньорска мрежа от фирми, които доставят облачни услуги с добавена стойност на клиенти във всички сектори на бизнеса. Компанията подпомага бизнеса на своите партньори и чрез набор от собствени платформи за управление на облачните решения като Cloud IQ и Cloud Desk.

Българският офис ще бъде ръководен от Оана Пиперова, която е генерален мениджър за Адриатика. Компанията на местно ниво разполага с опитен екип от професионалисти с дългогодишен търговски и консултантски опит.

Оана Пиперова има над 18 години опит в ИТ бранша. Завършила е Академията по икономически науки в Букурещ, Румъния, със степен магистър маркетинг. От 2001 г. живее в България и работи в различни международни компании като Майкрософт България и ЕМС България, където отговаря за развитието на партньорския пазар. През 2012 става управител на Компарекс България, а през април 2017 заема позицията регионален мениджър за Балканския регион, който включва България, Румъния, Словения, Сърбия и Хърватска. От началото на септември 2019 е генерален мениджър за Адриатика на Crayon.

*Ресурси: https://www.crayon.com/en/news-and-resources/q3-earnings-2019>