Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите и на малкия екран

WeWork: Or The Making and Breaking of a $47 Billion Unicorn

Документален филм, изследващ възхода и падението на един най-големите стартъпи в света от последните години - компанията за отдаване под наем на споделени офис площи WeWork. Неин основател и доскоро главен изпълнителен директор е Адам Нойман, хипи-месиански тип водач със съмнителен начин на управление и решения, който през 2019 г. е принуден да я напусне. Какво действително е ставало зад кулисите - анализ и обяснения от журналисти, експерти, високопоставени бивши служители и членове на WeWork.

Премиера, Hulu, 2 април

The Irregulars

Действието на сериала се развива в Лондон от края на XIX и началото на XX век на адрес "Бейкър стрийт", или времето и мястото на Шерлок Холмс и д-р Уотсън. Но в първия му сезон не прочутият детектив е в главната роля, а група хлапета от улицата, които се появяват в част от книгите и му помагат по време на разследванията. Холмс и партньорът му не само са във второстепенните роли - двамата са и представени в зловеща светлина, а случаите за разрешаване са свързани със свръхестествени мистерии.

Премиера, Netflix, 26 март

Изкуството да живееш

Коя е рецептата за дълъг и здравословен живот? Международно признатият готвач Никлас Есктед изследва тайната на живота след 100-годишна възраст в документална поредица. Той пътува до шест от "сините зони" в света - региони като Сардиния, Коста Рика и Окинава в Япония, където необичайно голям брой хора достигат напреднала възраст. Никлас се включва в дейностите от ежедневието на местните и научава повече за техния подход към живота, храната и стареенето.

Премиера, 24 Kitchen, 2 април, 13:00 ч. и всеки петък от 13:00 ч.

Кю: В окото на бурята

Документален филм в шест части, проследяващ еволюцията на анонимната личност Кю. Зад нея стои теорията за Qanon, която макар и опровергана и дискредитирана, има хиляди привърженици. Крайнодясната американска конспиративна идея твърди, че канибали-педофили и група хора, почитащи Сатаната, управляват глобална мрежа за трафик на деца и са в заговор срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, докато той беше на поста. Сериалът показва как подобни конспирации и дезинформация се използват, за да манипулират мисленето на хората и да променят политиката.

Премиера, HBO GO

Извън играта

Бен Афлек е в главната рола в нов драматичен филм, проследяващ историята на героя му Джак Кънингам. Като млад той е феноменален баскетболист и печели пълна университетска стипендия. Но най-ненадейно, по неизвестни никому причини, просто зарязва спорта и се отказва от бъдещето си. Сега е в капана на безсмислена работа и се дави в алкохолизма, коствал му не само брака, но и всяка надежда за по-добър живот. Когато го канят за треньор на университетския отбор, който вече далеч не е това, което е бил в славното минало, Джак се съгласява неохотно и с това си действие изненадва най-вече самия себе си...

Премиера, HBO, 27 март, 21:00 ч. и в HBO GO

Наводнените нилски гробници

Археолозите се гмуркат в наводнена пирамида близо до Нил в търсене на кралска гробница, която може да разкрие улики за съществуването на древното царство "Куш".

Премиера, National Georgraphics, 28 март, 22:00 ч.

Все още няма коментари
Нов коментар