Подкаст: Кирил Петков за цената на промяната и сложната формула на бъдещото правителство

Номинираният за министър-председател пред "Капитал" и коментар на журналистите Деян Димитров и Веселин Нанов

По думите на Кирил Петков приоритет на правителството остава борбата с корупцията
По думите на Кирил Петков приоритет на правителството остава борбата с корупцията
По думите на Кирил Петков приоритет на правителството остава борбата с корупцията    ©  Цветелина Белутова
По думите на Кирил Петков приоритет на правителството остава борбата с корупцията    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Последната седмица политическата сцена в България напомня трейлър на филм, който зрителите нямат търпение вече да излезе по кината. С всеки изминал ден става все по-ясен съставът на правителството и всички очакват подписването на коалиционното споразумение между "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". Ако преговорите продължават в същият дух, по всяка вероятност следващата седмица ще бъде избрано ново, редовно правителство с министър-председател Кирил Петков. Малко преди началото на работата на кабинета "Капитал" разговаря с него за приоритетите и предизвикателствата пред коалицията от четири партии.

Според Петков първите неща, с които новото управление трябва да се заеме, са:

  • Цените на тока от 1 януари.
  • Промяна в закона за КПКОНПИ.
  • Увеличаване на нивото на ваксинация в страната.

Какви ще бъдат приоритетите на правителството, ще има ли структурни промени в ключови проблемни сектори като енергетика и инфраструктура и на какви компромиси са склонни коалиционните партньори може да чуете интервюто с Кирил Петков след 15:08 минута.

В първата част на подкаста ще чуете и кратък коментар на двама млади политически репортери от "Капитал" - Деян Димитров и Веселин Нанов. С тях разговаряме за преговорите и очакванията за съвместната работа на четири на пръв поглед различни партии, обединени от сходни цели, поне на хартия.

"Гласът на Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    dobadoba avatar :-|
    dobadoba

    Снимката, снимката...

    Нередност?
Нов коментар