🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Никой не харесва кучето, което хапе

Брой 1, година I, 4 - 10 октомври 1993 г.

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Идеологията на "КАПИТАЛ прес"

Два са основните въпроси, които се задават на всеки нов вестник. Първият - кой стои зад него, вторият - каква е политическата му ориентация. Следват въпросите за съдържанието, прицелената аудитория и идеята на вестника.

Отговаряме поред:

За нас е естествено да твърдим, че никой не ни казва как да пишем. Също толкова естествено е някой да не ни повярва. В такава ситуация разчитаме на самите текстове, на нашата позиция и на мнението на читателя.

Политическите ни пристрастия са прагматични - това, което работи и е смислено. Харесваме това, което смятаме за полезно, честно и добро за страната. Това, което е в интереса на честния данъкоплатец. Неудобна позиция. Все ще има някой да ни сложи етикет, че сме от другия отбор - което е нормално. Никой не обича кучето, което го хапе. Надяваме се да успеем да хапем.

Съдържанието: нека да го оставим на любопитството на конкурентите.

Аудиторията: и тези, които имат специализиран интерес в икономиката, и тези, които нямат. Защото общото между тях е, че трябва да разполагат с информация, за да вземат правилното решение.

Идеята: да бъдем полезни, грамотни и разбираеми.

А пък средната възраст на екипа е 24.6 години.

Все още няма коментари
Нов коментар