🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Комплекс GORA

GORA се намира в най-динамично развиващия се район на град София - "Хладилника"

От всеки един апартамент в Gora се разкриват красиви панорами към Витоша, Лозен и Люлин планина
От всеки един апартамент в Gora се разкриват красиви панорами към Витоша, Лозен и Люлин планина
От всеки един апартамент в Gora се разкриват красиви панорами към Витоша, Лозен и Люлин планина    ©  GORA
От всеки един апартамент в Gora се разкриват красиви панорами към Витоша, Лозен и Люлин планина    ©  GORA
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Комплекс GORA е с модерна и отличаваща се архитектура, която максимално се вписва в заобикалящата го паркова среда. Разположен на входа на парк "Лозенец" и на пешеходно разстояние от Южния и Ловния парк, както и граничещ от запад с река Драгалевска, в непосредствена близост до централната градска част, това е жилищен комплекс без аналог.

Жилищните cгpaди, общо четири, ca paзпoлoжeни от 80 дo 200 мeтpa в дълбoчинa нa пapцeлa, шaxмaтнo cъc cтъпaлoвиднo eтaжиpaнe c цeл пo-дoбpa глeдкa нa юг, към Bитoшa. Фасадите на сградите са вентилируеми и "облечени" изцяло в естествени материали – камък и дърво, изолирани със специална 14 см каменна вата с паромембрана. Заложените материали и оборудване са от световно признати и утвърдени производители. Асансьорите във всяка от сградите са Schindler, алуминиевите дограми на Reynaers са със скрити панти, без розетки, а тройният стъклопакет от Saint Gobain е с най-висок клас на енергийна ефективност. Комплексът е газифициран, като във всяка жилищна единица ще е инсталирано подово отопление и монтиран самостоятелен газов котел с възможност за умно управление от разстояние. Между апартаментите е предвидена висококачествена шумоизолация, а зидариите са с тухла Wienerberger.

Общият брой на жилищата в комплекса е 62. Те са с големина между 80 и 260 кв.м, а светлата им височина е между 2.90 м и 3.10 м. Апартаментите са с две и три спални, партерни и мезонети с частни дворове, а на последните етажи на сградите има просторни жилища с големи тераси над 100 кв.м. Панорамните гледки от френските прозорци към Витоша са факт не само за последните етажи, но за всеки апартамент, като това е заложено в самото проектиране и търсенето на комфорт е водещо за сметка на по-интензивното застрояване. От целия терен на комплекса, който е 13 хил. кв.м, над 10 хил. кв.м са предвидени за парк с 25% дървесна растителност. Паркирането е изцяло подземно, както и обслужването на битовия и рециклируем отпадък, отделени в специално помещение.

Жилищният комплекс граничи от север с модерна офис сграда, част от архитектурата му, която служи като шумо- и прахоизолираща бариера с булевард "Филип Кутев". Той е изцяло ремонтиран до комплекса, а следващата година предстои обновяването и разширяването му да продължи до бул. "Симеоновско шосе".

GORA се намира в най-динамично развиващия се район на град София. За пръв път Столичната община експериментира с предварително планиране на транспортната, вело- и пешеходната инфраструктура, като се опитва да изпревари инвестиционните намерения. Осъществяването на този план ще превърне заобикалящата среда в прекрасен вторичен многофункционален център благодарение на съществуващото метро, болници, големия търговски център, училищата, детските градини, зоопарка и не на последно място жилищните и офис площи – проекти за каквито не липсват в района. Те, както и редица други инвестиции ще създадат микс от функции, за да може "Хладилникът" да функционира 24/7. А когато хората живеят до работата, каквато възможност ще дават комплекс GORA и заобикалящите го проекти, те ще пътуват по-малко, което ще намали трафика в столицата и нуждата от паркоместа за сметка на зелени площи.

Все още няма коментари
Нов коментар