🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Комплекс Okol Lake Park

С невероятни панорами към язовир "Искър" и само на 30 км от София, Okol Lake Park ще бъде най-мащабният комплекс от типа Golf & Residential Community в България

Жилищните зони в Okol Lake Park са разположени по периферията на голф игрището, което е ситуирано в центъра на проекта.
Жилищните зони в Okol Lake Park са разположени по периферията на голф игрището, което е ситуирано в центъра на проекта.
Жилищните зони в Okol Lake Park са разположени по периферията на голф игрището, което е ситуирано в центъра на проекта.    ©  Okol Lake Park
Жилищните зони в Okol Lake Park са разположени по периферията на голф игрището, което е ситуирано в центъра на проекта.    ©  Okol Lake Park
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Okol Lake Park е нов мащабен комплекс от типа Golf & Residential Community и ще включва международно голф игрище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. Проектът е разположен в района на язовир "Искър" върху масив с обща площ около 3000 дка в землището на Горни Окол, община Самоков. Обградено във всички посоки от простор и зеленина, само на 30 км от София, мястото се отличава със зрелищни панорами към язовира и околните планини.

Okol Lake Park е вдъхновен от идеята за детство на свобода, от красотата на българската природа и стремежа към здравословен начин на живот. Основният замисъл на проекта е създаването на място, което предлага всички удобства и възможности за модерен живот, работа и отдих, в по-голяма близост до природата. Освен жилищните зони в комплекса ще бъдат изградени училище, магазини, забавления и пространства за релакс. Проектът ще предостави възможност за нов начин на живот, който носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция.

Жилищните зони в Okol Lake Park са разположени по периферията на голф игрището, което е ситуирано в центъра на проекта. Игрището ще е притегателна точка за жителите и гостите на комплекса, като се предвижда да функционира целогодишно и да е достъпно не само за голфъри, но и за външни посетители. Също така ще бъде организирано като зелено пространство със социална и паркова функция. В сърцевината на комплекса ще е разположен и петзвезден хотел, който ще предлага разширена SPA програма, допълнителни удобства, пространства за релакс и бизнес срещи.

Всички жилища в Okol Lake Park ще бъдат потопени в зеленина и ще са ориентирани към красивите панорами към голф игрището, язовир "Искър", Рила и околните планини. Планирани са както семейни, така и ваканционни жилища. Тяхното строителство ще започне още в първа фаза от развитието на проекта, която стартира през март 2020 г.

Семейните жилища са планирани в няколко разновидности, така че да предложат функционални решения за хора с различни предпочитания и възможности. Предвидени са редови и самостоятелни къщи с различна площ и разпределения, съобразени с изискванията на модерното семейство. За хората с по-специфични предпочитания е предвидена и опцията за купуване на парцел с възможност за проектиране на къща по индивидуално задание.

Основен инвеститор в проекта е българската компания "Маркан холдинг" АД. Към момента дружеството е изпълнило няколко собствени инвестиционни проекта в България на обща стойност около 130 млн. лева. Ключово звено в структурите на холдинга е строителната компания "Маркан" ЕООД, която е основана през 1993 г. и е позната като една от водещите фирми в строителния бранш в България.

Проектът Okol Lake Park се развива от 10 години, като към момента вложените средства са в размер на 6 млн. лева. С този проект инвеститорът насочва вниманието към разбирането за лично време, качеството на живот, близостта до природата и усещането за дом като на ваканция. Проектът се реализира с активното участие на няколко международни партньорски компании. Френският хотелски оператор AccorHotels е избран да управлява новия 5-звезден хотел, който ще функционира под луксозния бранд Pullman. Партньори на холдинга в проектирането и управлението на голф игрището са специализираните международни компании International Management Group и European Golf Design. Цялостният мастърплан на комплекса е разработен от водещата френска компания за урбанистично планиране Egis Group съвместно с Аtelier Villes & Paysages.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    nuf1574712674630273 avatar :-|
    Zornitsa Stoyanova

    Страхотен проект, само жалко че къщите изглеждат така. Колко би било прекрасно ако такъв проект наистина промотира Българското, с български възрожденски къщи който от вътре са супер модерни...а да не говорим че в Горни Окол има и Римска крепост...Ако това се открие за посетители, би било наистина нещо неповторимо.

    Нередност?
Нов коментар