🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Подобрете комфорта у дома с климатична техника от CONDEX

Фирмата предлага енергийно ефективни и високотехнологични климатични решения

Подобрете комфорта у дома с климатична техника от CONDEX
Подобрете комфорта у дома с климатична техника от CONDEX
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Прекарвайки повече време у дома, се вдъхновихме да потърсим нови възможности за подобряване на комфорта и микроклимата вкъщи. В условията на пандемия всеки търси решения за по-чист и свеж въздух и осигуряване на здравословна среда.

Официалният вносител на климатична техника Mitsubishi Heavy Industries у нас, основаната през 1993 г. компания CONDEX, предлага енергийно ефективни и високотехнологични климатични решения, с които да постигнете постоянен комфорт през лятото и топлина и уют през зимата. Като влага дългогодишния си индустриален опит от различни направления в иновативните си климатични технологии, Mitsubishi Heavy Industries се грижи да осигури максималния комфорт у дома.

Дизайнерски предложения в различни цветови гами

Сред най-търсените предложения на CONDEX са стенните инверторни климатици серия Premium SRK-ZS. Te ще намалят сметките ви за охлаждане и отопление (имат енергиен клас А+++) и ще донесат уют и спокойствие с ниските си нива на шум (до 19 dB), за да се насладите пълноценно на съня си. Бихте могли да избирате измежду три изискани дизайнерски цвята - Pure White, Titanium и Black&White. Други климатици, към които потребителите проявяват голям интерес, са високият клас стенни хиперинверторни модели от серия Diamond SRK-ZSX. Те имат сензори за движение и двойна клапа, предотвратяваща студения полъх от климатика през лятото и осигуряваща ефективно отопление до -20° през зимата, като въздушният поток достига до пода на помещението. Тези модели интелигентно регулират мощността си според човешката активност. Всички предложения на CONDEX за дома може да разгледате тук.

Най-новите модели

CONDEX предлага нови модели подово стоящи климатици, които са по-дискретни интериорни решения. Елегантно белите подови модели SRF от сериите Premium и Diamond имат много полезна и приятна функция "Топъл под" - клапа, която подава топлия въздух ниско до самия под и го затопля, за още по-голям комфорт.

По-здраво семейство и грижа за околната среда

Климатичните системи на Mitsubishi Heavy Industries от CONDEX са оборудвани с най-нови технологии, които пазят здравето на семейството - филтри за почистване на алергените от въздуха, режим на самопочистване и др. Деактивиращият филтър улавя алергените от козината на домашните любимци и неутрализира вредните бактерии, плесените и вирусите. Всички актуални модели използват екологичен хладилен агент R32, който не уврежда озоновия слой.

Енергийно ефективни термопомпи Въздух - Вода

Ако търсите високоефективен възобновяем енергиен източник, с който да се отоплявате и охлаждате, изберете Hydrolution на Mitsubishi Heavy Industries. Термопомпите Въздух - Вода са подходящи за всякакви жилищни пространства. В дългосрочен план те биха могли да намалят разходите ви за електроенергия, тъй като могат да произведат до 4.27 kWh топлинна енергия, изразходвайки едва 1 kWh електроенергия, и достигат температура на водата до 58ºC без допълнително подгряване. Най-търсена от серията, предлагана от CONDEX, е 16-киловатовата термопомпа Hydrolution. При нужда от по-големи мощности, няколко агрегата работят в паралел, като едно управление може да управлява до осем термопомпи. Възможен е широк набор от комбинации.

Интелигентни функции

В унисон с технологиите за дистанционно управление на дома, климатиците и термопомпите на Mitsubishi Heavy Industries от CONDEX могат да се контролират отдалечено чрез мобилни приложения. Винаги, когато се приберете вкъщи, микроклиматът може да бъде настроен според предпочитанията ви. Освен температурата на въздуха вътре в помещението, може да следите и тази на околната среда, осигурявайки здравословна атмосфера на семейството си, както и да настройвате температурата на водата в бойлера, в подовото отопление или в радиаторите.