🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Кошер" - проект с визия за различно усещане на живот в града

Съчетава новите архитектурни тенденции и технологии с повече зеленина и свободни пространства

"Кошер" - проект с визия за различно усещане на живот в града
"Кошер" - проект с визия за различно усещане на живот в града
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Иновативният проект "Кошер" свързва градската среда с природата. Естетика, която съчетава новите архитектурни тенденции и технологии с повече зеленина и свободни пространства.

Комфорт, уют, чистота

"Кошер" се намира от източната страна на бул. "България", като завършва логически визуалната линия на сградите и създава нов облик на квартала. Тук се пресичат бизнес и жилищната зона, за да разкрият потенциала за неговото развитие. Близостта му до планината и зелените пространства създават връзката с природата, което дава нови възможности за свободно време, спорт и забавление.

Комбинираме няколко вида повърхности - тухла, метал, камък и стъкло, които плавно преливат от форма във форма, за да се слеят с околната среда.

Визия за градската архитектура на 21 век

Първи етап на проекта се разгръща в жилища, бизнес сграда и площи с много зелени пространства. За да се създаде комфортна градска среда, е отделено място за свободно време, активни спортни и социални зони, места за хранене и пазаруване.

Вторият етап е предвиден за група жилищни сгради със завладяващи гледки или с уютен двор. Разположена е във вътрешната част на "Кошер", сред богато озеленяване и хълмове. Концепцията за разнообразие и достъпност е доразвита с включените търговски зони с магазини.

Третият етап на проекта завършва идеята за един комплекс от сгради, представляващ малък квартал с всичко необходимо за добро качество на живот. Един от най-любопитните акценти, представляващ и естествена бариера към външния свят, е водната преграда, поставена в центъра на голям площад с места за хранене и магазини.

Там, където можеш да живееш, работиш и се забавляваш

Преливането от всекидневие към лично пространство се усеща особено силно и завършва концепцията за съвременен градски живот с модерна детска градина и спортен център.

Детската градина е в най-тихата част, на пешеходно разстояние от жилищата, но достъпна и отвън. Тя е на два етажа, със заоблени форми, които създават усещане за безопасност. Комфортът и забавлението на децата е допълнен от двор за игри на открито.

Обемът на мястото за спортни занимания е развит в едно пространно помещение, с възможност за изграждане на индивидуално разпределение.

В парковото пространство са предвидени алеи за тичане и игрище за различни спортове на открито.

Обширните зелени паркове и алеите за разходки заемат съществена част от целия проект. Усещането за свобода и простор се засилва от заобикалящата природа, а границите на "Кошер" са с визуална бариера чрез озеленяване.

За компанията

Името на Sofbuild стои зад реализацията на много от емблематичните сгради в София. Красиви, модерни, функционални, провокативни, различни, са част от определенията, които може да срещнете за тях. За нас архитектурата е съзидателен стремеж към красота, естетика и функционално живеене в града. Ние преследваме неконвенционални идеи, експериментираме с реализацията им, като надграждаме добрите практики и ги развиваме в контекста на модерното и новите технологии в строителството. Нашите сгради са с неподражаем стил, с който се стремим да придадем нотка лукс на ежедневния живот.

Sofbuild е с над 20 години експертен опит и безупречна репутация в инвестиционното строителство. Когато инвестирате в наш проект, вие може да сте уверени, че сте придобили качествен имот с гарантирана висока възвращаемост на инвестициите си.