🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"КОРАДО" - единственият производител на стоманени радиатори в България

През последните години предприятието в град Стражица бе модернизирано с инвестиции за над 11 млн. лева

"КОРАДО" - единственият производител на стоманени радиатори в България
"КОРАДО" - единственият производител на стоманени радиатори в България
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"КОРАДО България" е сред 10-те най-големи европейски производители на стоманени панелни радиатори и единственото дружество с подобно производство в България. Историята на завода датира още от далечната 1968 г., а от 1998 г. е дъщерно дружество на чешката "КОРАДО Груп", известна с безкомпромисното качество на продуктите си. Групата е 5-ият най-голям производител на стоманени панелни радиатори в света и продажби в над 50 държави. През последните години предприятието в град Стражица бе модернизирано с инвестиции за над 11 млн. лева, благодарение на които работи с възможно най-високо технологично оборудване и организационна структура.

Портфолиото на КОРАДО България включва 5 основни продуктови линии- стоманени радиатори RADIK, дизайнерски отоплителни тела KORATHERM, тръбни радиатори KORALUX, вентилационни уреди и конвектори за отопление или охлаждане. Обемът на продукцията и производствените мощности далеч надхвърлят нуждите на българския пазар, заради което голяма част се изнася в страни в и извън Европейския съюз.

От 2017 г. "КОРАДО България" е сред 7-те компании, чиито акции се търгуват в премиум сегмента на БФБ.

RADIK - не просто продукт, а история,

започнала преди повече от 30 години и влязла в милиони домове и офиси на 5 континента с над 40 милиона панелни радиатори, за да носи топлина, уют и модерен дизайн. Линията RADIK се предлага в повече от 6 серии, 33 модификации и над 200 цветови изпълнения. Само в България се произвежда панелен радиатор RADIK с височина 554 мм, предназначен за директна реконструкция и подмяна на старите чугунени радиатори. Другият уникален продукт в серията е най-ниският радиатор - само 200 мм, предназначен за съвременните домове с високи френски прозорци, носещи незаменимата за всеки дом естествена светлина. Този продукт е единственият по рода си, предлаган на българския пазар. Особено внимание заслужава серия HYGIENE - продуктите с това име са предназначени за помещения с високи изисквания за чистота и хигиена като болници, лекарски кабинети, детски и други заведения. Покритието им не позволява събиране на прах и замърсявания.

Панелните радиатори RADIK са подходящи за всеки топлинен източник, независимо дали е нискотемпературно отоплението или централизирана система. Гарантират безпроблемен и лесен монтаж във всяко пространство, имат високо топлоотдаване , ефективност, а също така дълъг живот на експлоатация.

На клиентите с по-високо внимание към визия и интериор е добре известна

дизайнерската серия KORATHERM,

предлагана в различни размери, както в хоризонтален, така и вертикален вид. Широкият асортимент на производствената поредица KORATHERM се състои от пет основни модела. Линеарно, хоризонтално или вертикално ориентираните отоплителни профили оформят красиви отоплителни тела с висока функционалност и неповторим дизайн. Във вертикалния си вариант са практично допълнение към коридори и входни фоайета на жилищни и обществени сгради, а хоризонталните модели са предпочитани за помещения с големи стъклени конструкции като витрини, зимни градини, панорамни прозорци, , вестибюли и други. Единствен по рода си от тази линия е продукта KORATHERM REFLEX , отоплението е съчетано с дизайна в уред с вградено огледало.

KORALUX - сърцето на всяка баня!

В линията KORALUX се предлагат 5 продуктови серии, като качествата и предимствата на отделните поредици са съобразени с изискванията на клиентите и се основават на дълъг опит. Още самите наименования - MAX, COMFORT, CLASSIC,STANDARD и EXCLUSIVE - ясно показват в какво се състои предимството на всяка от тях.

Всички лири KORALUX могат да бъдат захранвани както с централен топлоизточник, така и с комплект за електрическо отопление. Цветовата палитра на изпълнение може да бъде съобразена изцяло с всеки интериор. Ако радиаторите KORALUX MAX са най-добрият избор за максимална топлинна мощност, то в серията KORALUX STANDARD ще намерите и най-малкото тръбно отоплително тяло на пазара. С широчина от само 40 cm, то е идеално за малки бани или като алтернативно тяло, подходящо за комбиниране с друг тип отопление като напр. подово. И в тази линия присъства специална серия, с подчертана елегантност и стил, с хромирани тела - KORALUX EXCLUSIVE.

За нискоенергийно отопление - конвектори и комплексни системи

"КОРАДО България" предлага широк асортимент от конвектори, които отговарят на съвременните изисквания за комфорт и енергийна ефективност, могат да служат както за отопление, така и за охлаждане. Уредите, оборудвани с вентилатор, са оптимализирани от гледна точка на шума, топлинната мощност и разхода на енергия, което ги прави предпочитани в съвременното строителство. Допълнително преимущество е и фактът, че могат да бъдат комбинирати с всички източници на енергия (отоплитени помпи, газ, електричество, соларна топлина, дърва и биомаса). Продуктовите линии се отличават с красив дизайн, съобразен с тяхното предназначение - за подове, стени или фасади.