🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

И "Йеттел България" навлиза на пазара на доставка на телевизия

В началото операторът ще предлага новата си интерактивна услуга в пакет с 5G домашен интернет

Поне на този етап цените на услугата на "Йеттел" не са много различни от тези на основните играчи като А1, "Виваком" и "Булсатком"
Поне на този етап цените на услугата на "Йеттел" не са много различни от тези на основните играчи като А1, "Виваком" и "Булсатком"
Поне на този етап цените на услугата на "Йеттел" не са много различни от тези на основните играчи като А1, "Виваком" и "Булсатком"    ©  Йеттел България
Поне на този етап цените на услугата на "Йеттел" не са много различни от тези на основните играчи като А1, "Виваком" и "Булсатком"    ©  Йеттел България
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

И "Йеттел България" навлиза на пазара на доставка на интерактивна телевизия, след като започна от днес да предлага своята платформа Yettel TV. Секторът е пренаселен, а трите големи доставчика - "Булсатком", "Виваком" и "А1 България", от доста време имат подобна услуга, но я подкрепят и с фиксираните си мрежи (каквато "Йеттел" няма). Ето защо от оператора, част от PPF Group, ще се опитат да се наложат с нови предложения и цени през 5G мрежата си.

Платформата Yettel TV е била тествана през последните месеци на отделните пазари на групата, заявиха от телекома. Тъй като няма фиксирани услуги, в първите месеци "Йеттел България" ще предлага платформата на всички настоящи и нови клиенти на домашен безкабелен 5G интернет от Yettel. Според търговския директор на телекома Богдан Узелац тъй наречената fixed wireless услуга вече има десетки хиляди потребители, без да посочи точни данни.

В началото "Йеттел" ще опита да привлече клиенти чрез кампании и отстъпки. През първите шест месеца комбинираната услуга от интерактивна телевизия Yettel TV и 5G фиксиран интернет за дома ще струва по 1 лв. на месец с договор за 2 години, а първите 1000 потребители ще получат допълнителните платени канали - Diema Extra, MaxSport Plus, пълният пакет HBO Full pack и 7/8 TV. След изтичането на тези месеци има различни пакети - от 33 лв. до 50 лв., в зависимост от броя на каналите и интернет скоростта през 5G домашното устройство. Но тези цени не включват Diema, MaxSport и НВО, които се предлагат съответно за 13, 8 и 12 лв.

В началото услугата ще се предлага само с 5G безжичен интернет, но след време ще стане и самостоятелна и ще може да се ползва без значение от доставчика и мрежата. Потребителят има няколко начина да гледа Yettel TV. Първият е със смарт бокс, който се връзва към телевизор и всъщност го прави смарт, тъй като на него може да се инсталират и приложения през Google Play. Има и мобилни приложения Yettel TV за смартфон и таблет за Android и iOS, а след време ще има приложение за смарт телевизори.

С новата си услуга "Йеттел" става последният голям телеком на пазара на интерактивна телевизия. Поне на този етап цените на услугата не са много различни от тези на основните играчи като А1 и "Виваком", чиито платформи Xplore TV Go и EON са от доста време на пазара. "Булсатком" също предлага услугата си b-box.

Компанията - майка на "Йеттел", PPF беше другият основен кандидат на финала за "Булсатком", но наддаването беше спечелено от Спас Русев. През годините телекомът е гледал и други опции за покупка на интернет и тв оператори, но до сделка не се е стигало. Сега за потребителите новият играч трябва да е добра новина - още една оферта на пазара.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    cccd avatar :-|
    cccd
    • + 1

    Най-сетне!!! Globul/Telenor/Yettel стояха със скръстени ръце повече от две десетилетия, докато през всичките тези години тяхната конкуренция завзе пазара на телевизионни услуги в България. Неуспелият им опит да купят Bulsatcom обаче може да се окаже, че всъщност са се разминали с голямо набутване, защото бъдещето е в телевизията по интернет, а не в монтажите на кабели и сателитни чинии. Така че може и да успеят да се преборят за малък процент от пазара. С предложените от тях пакети от ТВ канали обаче не виждам да се различават с нещо от другите оператори. Засега единсвеното им предимство е, че няма да има дупчене на кабели, монтажи на антени и други такива глупости, които вече не са за 21-ви век.

    Нередност?
Нов коментар