Календар | Всичко за пенливото вино, суши курс, откриване на каяк сезона

Подбрани събития за свободното време

29.03

"Молец". Музиката на създадения през 2020 г. дует ще можем да чуем на живо в голяма зала. Освен Кристиян Макаров и Юлиян Славчев на сцената ще бъдат и изпълнители като Мартин Профиров - барабани, Жеко Жеков - китара, Алекс Валенсуела - пиано, Ернесто Валенсуела - китара и беквокали, Калина Андреева - контрабас, Гален Николов - саксофон, и други. От 20 ч. в Зала 1 на НДК. Билети: 40 - 100 лв.

29-31.03

Откриване на каяк сезона на яз. "Студен кладенец". Любителите на каяците могат да се включат в плаването до слабо познатия водопад под Железни врата, който по това време на годината е най-пълноводен. Организираната група ще достигне и до стената на язовир "Студен кладенец" и още един троен водопад. Гребането се съчетава с наблюдение на ранни пролетни цветя, птици и други диви животни. Записване на natureadventures.bg. Такса за участие с включени екипировка и нощувки: 130 лв.

30-31.03

Курс по оцеляване в планината. Обучението на утвърдилата се Академия "Първа помощ" е озаглавено "Остани жив". То обединяване познания по оказване на първа помощ и техники за оцеляване и планинарство. По време на двудневния курс ще бъдат разгледани всички основни опасности в планината. Участниците ще придобият умения и познания за техники за палене на огън, построяване на заслон, ориентиране в непозната местност, ще научат какво да правят в случай на хипотермия и кръвотечения, както и при различни видове травми. В хижа "Композиторите" ("Червената шапчица") на Витоша. Такса: 300 лв.

30.03

Премиера на "Прима Фацие". Заглавието на постановката е юридически термин, означаващ "на пръв поглед". Главен герой е Теса Енслър - млад адвокат, талантлива, забавна, уверена в себе си, играеща само по правилата. В един момент животът ѝ претърпява обрат и именно там започва борбата за справедливост. В главната роля е Елена Телбис, а автор на спектакъла е Сузи Милър. Постановката е подходяща за лица над 16 години. От 19:30 ч. в "Топлоцентрала". Билети: 30 лв.

30.03

Bubbles in the Sky vol.3. Това е първото събитие в България, посветено изцяло на пенливите вина. Тази година ще се проведе за трети път, след предишните му две елегантни, добре организирани и весели издания. Мястото има чудесна тераса с гледка, а на ваше разположение ще са над 100 пенливи: от Шампан ще са 25, просекото ще е представено с над 30 етикета, кавите са над десет, но ще има и франчакорти, и кремаи, и пет нати Освен останалото, тук става дума и за образование и информация. В Rooftop Pool & Bar на Kitchen 59, бул. "Цар Борис III" 59, от 13 до 19 ч., детайли на: Facebook.com/avinissima

31.03

Палечка. Кукленият спектакъл за деца е по едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен. В него основни разказвачи са блатните духчета Зел и Зелда. Драматизацията е на Теменужка Коларова, а режисьор е Екатерина Казакова. Участват Екатерина Казакова, Наделина Камбитова и Elfira Syncerus. Представлението е подходящо за деца на възраст от 3 до 10 години. В "Топлоцентрала", Сцена Бар, от 11 ч. Билети: 12/15 лв.

31.03

"Неделя сутрин" в Стара Загора. Музикантът и световен шампион по бийтбокс Александър Деянов-Skiller, както и Филип Буков, Христо Пъдев, Павел Иванов и Стоян Дойчев са в основата на нашумялото представление, за което вече голяма част от билетите в страната са разпродадени. Авторският спектакъл е с режисьор Ивайло Ненов, а музиката на живо е от Skiller. За лица над 16 години. В Културен център "Стара Загора" от 16 ч. Билети на касата и от Eventim: 25-33 лв.

31.03

Георги Черкин представя Чайковски. Под палката на известния азербайджански диригент Ялчин Адигезалов Черкин ще представи Концерт за пиано и оркестър №1 от Чайковски. Трета симфония от Рахманинов допълва програмата на вечерта. Черкин е един от най-изявените съвременни български пианисти и композитори. Той е свирил с някои от най-уважаваните диригенти и музиканти в света и е известен не само с изпълненията си, но и с майсторските си оркестрации на много популярни шедьоври за пиано. От 19 ч. в зала "България". Билети на касата и от Eventim: 60-90 лв.

1-5.04

Пролет в музея. Образователната програма на Регионален исторически музей - София, е предназначена за деца на възраст между 7 и 12 години. Тя включва "Магично ателие" в Деня на шегата на 1 април, разходка из останките на антична Сердика, създаване на модел на столичния герб, разходка из временната експозиция "Туризмът на Витоша - от първите стъпки до днес", както и кратко пътешествие до Късноантичния мавзолей в кв. "Лозенец" - най-новия филиал на музея. От 10 до 16 ч. Цената за участие в петте дни е 175 лв.

3.04

145 години столица - архитектурни разкази. Потапяне в бляскавото миналото на София, разказано от Здравко Петров от "Исторически маршрути" и Виктор Топалов от "Бохемска София". Очакват ни множество факти и истории, които ще ни пренесат в годините между Освобождението и края на Втората световна война, когато малкият ориенталски град се превръща в модерна европейска столица. В "Дом на киното" от 19 до 20:30 ч. Билети: 20 лв.

03.04

"Свлачише". Премиерната постановка ни сблъсква с два отделни къса от битието - мъжът и жената. Между живота и смъртта, играта и рутината. С участието на Александра Василева и Свежен Младенов, по текстове на Васил Балев, под режисурата на Григор Антонов и с музиката на Христо Намлиев. От 19 ч. в Театрална работилница "Сфумато". Билети: 25 лв.

04.04

Кулинарен суши курс. Обучението, подходящо и за начинаещи в кухнята, се фокусира върху различните форми на Маки-суши. Участниците ще разберат как да приготвят ориза и ще научат тайните на специфичната техника на овкусяване и придаване на желаната форма. Водещ е химикът Бояна Рачева. От 18:30 до 21:00 ч. в Кулинарно училище Amuse Bouche. Цена: 90 лв.

04.04

Късо кино във Велико Търново. Поредицата от прожекции на "Кинематограф" гостува на старата столица. Селекцията включва жанрове като трилър, фантастика, пародия, комедия, в които основна тема е утопията, заплитайки интересна мозайка от фантазия, абсурди и философски казуси. Премиерно ще бъде представен филмът "Кокичета в края на влака" на режисьора и сценарист Галина Д. Георгиева. Включени са още филми от Китай, Франция, САЩ, Норвегия и Испания. В "Там" в кв. "Варуша" от 19 ч. Вход: 7 лв.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар