🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Капитал" на 24 години

Спечелете абонамент за "Капитал", като ни отговорите на няколко въпроса или просто ни споделите нещо, което винаги сте искали да ни кажете, а сте нямали тази възможност

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Днес "Капитал" навършва 24 години. На 4 октомври през далечната 1993 г. няколко ентусиасти издават първия брой на вестника, подготвен в малък апартамент на столичната улица "Иван Вазов". За изминалите години редакцията на вестника се премести със стотина метра по улицата, но каузата на "Капитал" е непокътната. Продължаваме да се стараем да създаваме качествена журналистика с идеята, че можем да направим България едно по-добро място за живеене.

Как започна всичко, може да прочетете в текста: Първоначален "Капитал - кратка история на първите 15 години от живота на вестника.

Искаме да благодарим на вас, нашите читатели, че сте с нас през всичките тези години и че винаги сте най-точният критерий за работата ни. Обратната връзка от читателите винаги е означавала много за нас. Преди време ви попитахме кои са новините или заглавията, които си пожелавате да прочетете и какви нови теми или рубрики бихте искали да откриете в "Капитал". Получихме много, интересни и полезни отговори като коментари. Постарахме се да вземем предвид по-голямата част от вашите съвети, коментари и желания.

Сега отново бихме искали да ви попитаме:

- Какво ви връща най-често към страниците/сайта на "Капитал"?

- Кое е най-ценното, което получавате от нас като информация или коментари?

- В коя област и в какъв формат са предпочитаните от вас материали?

- Какво не ви харесва в "Капитал" и какво бихте ни препоръчали, за да бъде съдържанието ни по-привлекателно за вас?

- Кои са темите, които пропускаме или за които според вас трябва да пишем повече? Съответно, има ли материали, които не предизвикват никакъв интерес у вас и не бихте прочели?

- Има ли нещо, което ви липсва или не намирате в "Капитал", а смятате, че би било ценно да ви предоставим?

Или просто ни споделете нещо, което винаги сте искали да ни кажете, а сте нямали възможност.

Благодарим предварително за коментарите. Трима от отговорилите ще получат едногодишен абонамент за "Капитал" Pro с пълен достъп до седмичния "Капитал", "Капитал Daily", инструмента K-reader, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия, бизнес-зоната К:PRO, както и пълен достъп до всички специални издания на "Икономедиа", които са достъпни в нашата Библиотека.

Благодарим за доверието и продължавайте да ни четете на www.capital.bg

* Припомняме някои от кориците на вестника + част от най-интересните публикации през годините.

Фотогалерия: Капитал на 18 години

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Цялата галерия
13 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    antipa avatar :-|
    D-r D
    • - 2
    • + 9

    Поздравления. Капитал има два периода: преди и след Америка за България. Определено ми липсва първият.

    Нередност?
  • 2
    ecogadget avatar :-|
    Avatar
    • + 6

    Честито! Аз бих се зарадвал:

    1. Ако има повече анализи и съвети свързани с лични финанси - как да ги управляваме, как да пестим, къде и как да инвестираме и т.н.
    2. Ако се обърне повече внимание със сериозни анализи за криптовалути и всичко свързано с тях. Може би подсекция с по-непопулярните такива би било много интересно.
    3. Повече позитивни интервюта с млади(успели) българи (повече видео материал би било чудесно)

    Нередност?
  • 3
    gmalinov avatar :-?
    gmalinov
    • + 6

    Ч.Р.Ден, Капиталци!

    Щастлив съм, че ви има и, че мога да ви чета, в последните години най-вече онлайн. На мен конкретно ми липсва усещането за хартиеното издание в ръка, на дълго кафе в съботната сутрин, в някое хубаво кафене или парк. Уви, вече (почти) нямам време за това, приоритетите се промениха, но се радвам, че все още сме заедно под една или друга форма.

    И понеже аз не съм толкова професонално ориентиран към вас, а по-скоро любителски, нямам претенции и препоръки за това, което намирам на страниците ви, всичко, което чета ми е интересно, най-вече в раздели "бизнес", "технологии" и "анализи".

    Пожелавам ви още дълги години да имате възможността да пребивавате из медийното пространство, много верни читатели/последователи и най-вече възможността да информирате всички свои читатели "от първа ръка" с проверена информация.

    Бъдете здрави!

    Нередност?
  • 4
    beky avatar :-P
    1999
    • - 2
    • + 6

    За умрелите - добро или нищо. А за вас - пожелания:
    - спрете да преписвате чужди коментари. Не вярвам чак толкова да не можете;
    - освен Илиян Василев и Оги Минчев в татковината са останали и други, дето могат да развият тези, близки до вашата парадигма. Потърсете ги, моля. А пък ако вкарате и другата гл.т. ще заприличате на медия, а не на радиоточка;
    - форумът в повечето случаи е по-интересен от статиите. Усещате ли го?
    Хайде стега - духайте свещите! Наздраве.

    Нередност?
  • 5
    vaticana avatar :-|
    vaticana
    • - 2
    • + 4


    До коментар [#4] от "
    beky
    ":

    Винаги има риск да се предозира лицемерието и рожденият ден да заприлича на панихида. Преди теб има два такива примера, допускам, че ще се излеят още заради обещаната наградка. Много трудно ли е да се каже истината възпитано? Капитал беше силен вестник. Ако нещо съм научил покрай него, то е от коментарите на читатели. По темите, които ме интересуват, често знам повече.

    Нередност?
  • 6
    dkm1505329586532167 avatar :-|
    Габриела Беличовска
    • + 7

    Честит рожден ден!

    1. Към страниците на „Капитал”, всеки ден ме връща страстта ми да научавам нови неща за света и да бъда в час с актуалните събития.
    2. Всяка една статия е ценна за мен, защото съдържа информация, представена по увлекателен начин, което я прави по-лесна за възприемане.
    3. Старая се да се информирам във всяка област, защото така ми харесва. Като част от подрастващото поколение, типично предпочитам да чета материали на електронен носител, защото го смятам за по-удобно, компактно и достъпно.
    4. Бих препоръчала да предоставяте повече информация за реализирали се млади хора в България, защото би стимулирало читателите от подрастващото поколение също да потърсят реализация в собствената си страна. Освен това, бих се радвала да има цитат на деня така, както има снимка на деня.
    5. Вече споменах какво по мое мнение би било добре да се обсъжда повече. Няма материал, който да не предизвиква интерес. Човек избира какво да чете според собствените си предпочитания, затова е хубаво да има място за всякакъв материал както във вестника, така и на сайта.

    Нередност?
  • 7
    vav1482368924513314 avatar :-|
    Slav
    • + 3


    - Какво ви връща най-често към страниците/сайта на "Капитал"? - Стила на писане. Личи си, че са подбирани хора с усет.

    - Кое е най-ценното, което получавате от нас като информация или коментари? - Обстойни анализи, на актуални политически и икономически теми.

    - Какво не ви харесва в "Капитал" и какво бихте ни препоръчали, за да бъде съдържанието ни по-привлекателно за вас? - В някой материали се усеща пристрастие и отношение по темата, а предполага би било по-добре да има безпристрастно, основно обективно писане винаги.

    - Кои са темите, които пропускаме или за които според вас трябва да пишем повече? Съответно, има ли материали, които не предизвикват никакъв интерес у вас и не бихте прочели? - Би било интересно да има повече анализи свързани със икономическата и политическта ситуация във близкия изток (Сирия, Ирак, Иран, референдуми във Кюрдистан и т.н.)

    Нередност?
  • 8
    borodino avatar :-|
    borodino
    • + 1

    Не бях чел Капитал 4 г. Наистина е различен от този, който четях с удоволствие. Тогава направихте силни разследвания за Юлен, за КТБ. Нищо такова вече няма. Капитал е нещо като партиен вестник на извънпарламентарните десни във вътрешнополитичедката тема и копира тези на англосаксонските мейнстрийм медии по външните. Там са професионалните ми интереси и смятам, че осветяването на международните теми е обидно слабо и абсурдно едностранчиво. Например в Каталуния се поставя въпроса за промяна на държавното устройство, а при вас и дума няма. Не че няма къде да чета сериозни анализи. Не ви се меся, просто споделям. Про боно.

    Нередност?
  • 9
    rayoflight avatar :-|
    Ray Of Light

    - Какво ви връща най-често към страниците/сайта на "Капитал"?
    По-различният поглед върху ежедневието и задълбочените анализи

    - Кое е най-ценното, което получавате от нас като информация или коментари?
    Подробни изследвания и новини от икономически, финансов и дори развлекателен характер

    - В коя област и в какъв формат са предпочитаните от вас материали?
    Интерес има във всяка област, като определено ви следя електронно.


    - Кои са темите, които пропускаме или за които според вас трябва да пишем повече? Съответно, има ли материали, които не предизвикват никакъв интерес у вас и не бихте прочели?
    Повече новини и анализи за текущи международни проблеми

    Нередност?
  • 10
    rayko_g avatar :-|
    RG
    • + 1

    Честито Капитал !

    - Какво ви връща най-често към страниците/сайта на "Капитал"?
    Ежедневната доза новини поднесени по безпристрастен начин.Както и 30-те минути обедна почивка които прекарвам с вестника.

    - Кое е най-ценното, което получавате от нас като информация или коментари?
    Лично за мен икономическите анализи, диаграми както и секцията "Моят капитал".

    - В коя област и в какъв формат са предпочитаните от вас материали?
    Икономически новини и анализи и спорт.

    - Какво не ви харесва в "Капитал" и какво бихте ни препоръчали, за да бъде съдържанието ни по-привлекателно за вас?
    Боравенето с K-reader.Почти не го използвам заради скролването по статиите.Прехвърлям на нормалната версия.

    - Кои са темите, които пропускаме или за които според вас трябва да пишем повече? Съответно, има ли материали, които не предизвикват никакъв интерес у вас и не бихте прочели?
    Аз лично не чета толкова политическите теми във вестника.За сметка на това при интерес другите ги препрочитам след време от архива.

    - Има ли нещо, което ви липсва или не намирате в "Капитал", а смятате, че би било ценно да ви предоставим?
    Повече статии за спорт.Мисля че веднъж в месеца се появяват такъв тип статии със задълбочено съдържание.

    Нередност?
Нов коментар