Формулата на FPI City Tower: офис локация без конкуренция и върхови технологии за комфорт и устойчивост

Проектът на "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ е мотивиран от нуждата на компаниите за по-устойчиви, модерни и удобни офис сгради

Формулата на FPI City Tower: офис локация без конкуренция и върхови технологии за комфорт и устойчивост
Формулата на FPI City Tower: офис локация без конкуренция и върхови технологии за комфорт и устойчивост
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

На няколко крачки от паметника на Васил Левски в София с бърз темп се изгражда FPI City Tower - премиум офис център с инвеститор "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ.

"Проектът ни е мотивиран от нуждата на компаниите за по-устойчиви, модерни и удобни офис сгради, които позволяват на талантите да разгърнат потенциала си, стимулирани от средата, която ги заобикаля - сподели Кристина Петрова, изпълнителен директор на "ФеърПлей Пропъртис". Строителството на FPI City Tower върви по график и през пролетта на 2025 г. ще посрещнем първите наематели в новия им дом."

Иновативни и устойчиви 9000 кв.м

Новият премиум адрес на бизнеса е бул. "Янко Сакъзов" 7. Емблематичната локация в сърцето на столицата е наистина най-търсената в софийския офис сегмент.

FPI City Tower предлага 9000 кв.м офис пространства, които предоставят гъвкавост на наемателите и се изграждат отворени с възможност да отговорят на специалните нужди на компаниите. Помещенията са с височина над 3 метра, най-съвременна климатизация и самостоятелна вентилация във всеки офис, съобразени със съвременните изисквания за здравословна среда. Предвидено е също енергоефективно LED осветление с протокол DALI за комфорт на служителите и постоянни нива на осветеност, както и окабеляване висока категория. Системата за сградно управление упражнява мониторинг и контрол на всички инсталации, като включва и енергиен мениджмънт, който е в полза на зелените политики на фирмите наематели. Офис сградата ще бъде оборудвана с високоскоростни и модерни асансьори от ново поколение, които възстановяват до 75% от консумираната ел. енергия.

FPI City Tower ще се сертифицира с престижния платинен LEED сертификат (Leadership in Energy and Environmental Design) - най-широко използваната система за оценка на зелени сгради в света, като ще бъде оценена за устойчиво местоположение, ефективно използване на вода, енергийна ефективност, устойчиви материали и ресурси, качество на въздуха в сградата и иновации в дизайна.

Да отскочим до парка или на театър след работа

Обитателите на FPI City Tower ще "попаднат" на място с неповторима атмосфера, запазена архитектура и безброй възможности за развлечения, отлична храна и събития от културния афиш. При това с бързи транспортни връзки до всички точки на града!

FPI City Tower е на пешеходно разстояние от три линии на софийското метро, в близост е до катедралата "Св. Александър Невски", Софийския университет и два от най-предпочитаните паркове - "Оборище" (бивш "Заимов") и Докторската градина. Дестинациите за култура са също "в съседство" - Музикалният театър, Софийската опера и балет, театрите "София", "Зад канала", "Сфумато" и "Театро", а Националната галерия "Квадрат 500" ще се вижда от прозорците на новите офиси. С модерен и стилен архитектурен силует FPI City Tower ще се впише елегантно и свежо в уникалния градски чар на стара София.