🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Предлагаме ексклузивни имоти с висока добавена стойност

Кристина Дамянова - маркетинг директор на Aspigroup

Кристина Дамянова - маркетинг директор на Aspigroup
Кристина Дамянова - маркетинг директор на Aspigroup
Кристина Дамянова - маркетинг директор на Aspigroup
Кристина Дамянова - маркетинг директор на Aspigroup
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Компанията

Аspigroup работи за развитието на жилищната среда в България повече от 20 години и винаги е подхождала отговорно към въздействието, което сферата, в която развива бизнеса си, има върху обществото. В днешно време все по-значима е темата за устойчивото развитие на градовете, като това, разбира се, засяга в немалка степен и строителния бранш.

Към днешна дата в проектите си Аspigroup интегрира съвкупност от решения, които, освен че носят добавена стойност за фирмените клиенти, са натоварени с посланията на устойчивото строителство, ориентирани към природосъобразна експлоатация на жилищните проекти в техния жизнен цикъл.

Моля, разкажете малко повече за проекта Amina Botanica.

Amina Botanica е най-новият проект на Aspigroup в кв. "Остромила" - Пловдив, в който се постарахме да обмислим в детайли пространствата, за да подсигурим удобен начин на живот, както и преживяване, което ще носи удоволствие от досега с подбора на натурални материали, цветове и форми. Нашето вдъхновение е успокояващото въздействие на природата, което се постарахме да пренесем във вътрешния двор на Amina. Целият трафик и подходи към паркирането са организирани по периметъра на терена, така че в сърцевината да се обособи зона на тиха, безопасна и по-здравословна среда. Потенциалът на парка се крие във възможността дървесните видове, които планираме да посадим, да развият свободно коренова система, което е възможно благодарение на липсата на подземно паркиране в зоната на вътрешния двор.

В Amina Botanica градината ще се напоява от собствен кладенец. Въз основа на хидрогеоложките проучвания, които направихме на терена, установихме, че е възможно да се прокара сондаж, което, разбира се, е много важно за поддръжката на зелените площи в комплекса, а освен това ще спести и много разходи на бъдещите собственици.

Още едно от предимствата на комплекса е окабеляването на апартаментите за "Умен дом".

Темата за интелигентното управление на уредите в дома е много актуална. Защо е важна предварителната подготовка за подобен тип инсталация?

Важна е, за да бъде цялата система по-добре интегрирана и да функционира по-стабилно. Окабеляването прави връзката по-надеждна за всички устройства, включени в нея. Така дори и wi-fi връзката да бъде компрометирана, системата остава защитена и управляема. Това, което правим ние, е да улесним нашите клиенти с предварителното залагане на "умни" кабели към всички ключове и контакти и да не се налагат допълнителни разходи за ремонт и съпътстващите неудобства, ако собственикът има намерение да надгради системата.

Има ли още нещо, което ще даде стойност за бъдещите собственици в Amina Botanica?

Пловдив е един от най-слънчевите градове в България и на базата на тази статистика се роди идеята в екипа ни да инсталираме соларни панели по покривните плоскости. Те ще бъдат изчислени да захранват с електричество инсталациите в общите части на сградите, както и алейното осветление.

Освен това на Amina сме подбрали и качествена алуминиева дограма с немски обков, полагаме шумоизолация по пода срещу ударен шум, инсталираме водни филтри, които улавят механичните примеси, попаднали във водоснабдителната мрежа.

По какъв начин проектирането на комплекса ще донесе реални ползи за бъдещите му обитатели?

В партньорство с арх. Минко Стоев си поставихме основни задачи в три аспекта - функционалното разпределение на жилищата, общите части и разположението на сградите на терен, като смятаме, че добрата обмисленост на всички тези компоненти е основа за по-високо качество на живот.

По-големите тристайни апартаменти са разположени по ъглите на секциите, за да предложат по-добро проникване на естествена светлина. Квадратурите на помещенията са над средните за пазара с правилни форми и правоъгълни пропорции. Дори по-малките апартаменти разполагат с просторни преддверия с обособени складови зони. Самостоятелни веранди и озеленени дворни пространства към партерните апартаменти ги превръщат в подходяща алтернатива на градска къща.

Входните фоайета ще бъдат довършени луксозно и ще впечатляват с двойната си височина от 5.60 м. Етажните коридори ще бъдат 1.60 м, по-широки от заложения в нормите минимум. Спазвайки всички предписания на действащата нормативна база, осигурихме достъпна среда за всички, включително за хората в неравностойно положение.

Относно ситуационното решение на проекта ще подчертая, че се постарахме да избегнем изцяло северните апартаменти, като една от техните спални е с изцяло западно или източно изложение, а дневните им са осветени от две посоки. От друга страна, южните апартаменти са с изглед към Родопите или към вътрешния парк на Amina Botanica, което допълнително ги прави още по-атрактивни.

Къде се намира другият обект на компанията - Oasis beach Club?

Oasis Beach Club е ваканционен комплекс, разположен на абсолютна първа линия на плаж Оазис, на 1 км от село Лозенец и на 4.5 км от гр. Царево. Очарованието на този район се крие в близостта му до Национален парк "Странджа", където любителите на природните разходки могат да открият множество туристически ekoпътеки, с които да се разнообразят в горещите летните дни. От друга страна, пешеходната близост на с. Лозенец предлага голямо разнообразие на ресторанти, възможности за нощен живот и веселие за децата.

Ако има едно изречение, с което трябва да опишете комплекса, какво ще е то?

Морски оазис, в който комфортът на дома е пренесен на морския залив. Oasis Beach Club e място, което обединява общност от ценители, естети, фини хора със сходни интереси, стандарт и позитивни възгледи.

Какви са удобствата, които комплексът предлага?

В Oasis Beach Club има два външни басейна, охранявани от спасител, и всеки от тях има обособена по-плитка част за деца. Тази година ресторант La Lavanda в комплекса ще отвори врати с напълно обновен дизайн и нови предложения в менюто. В съседство с него на разположение на собствениците Spa & Wellness Oasis Beach Club предлага широк спектър от масажи и терапии за лице и тяло, парна баня, сауна, турска баня, както и фитнес център. През миналата година оборудвахме детски център, където може да оставите детето си за няколко часа на грижите на аниматор. Най-голямото богатство на Oasis Beach Club обаче е разкошната градина, за която се грижим с много внимание и в която всяка година засаждаме лехи с различни цъфтящи растения. Има два основни входа към комплекса, откъм улицата и плажа, които са охранявани от жива охрана.

Още една привилегия за нашите собственици е, че получават определен брой ваучери за безплатно ползване на легла на ексклузивния плаж "Оазис", чиято бройка зависи от големината на техния апартамент.

Какво отличава Oasis Beach Club?

Тук водеща концепция в проектирането беше никога в комплекса да няма усещане за свръхнатовареност, да има достатъчно пространство и чувство за премиум изживяване. За тази цел намалихме параметрите на застрояването и проектирахме по-малко на брой апартаменти с по-големи площи. Почти всички апартаменти, които предлагаме, са напълно обзаведени в различен стил, с различен изглед и разположение, което определя и тяхната цена.

На клиентите, с които сме пред подписване на договор и имат колебания в избора на конкретен апартамент, предлагаме да прекарат по няколко дни в избраните от тях жилища, за да ги усетят и да направят най-подходящия за тях избор.